אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

פלורנטינים עם תחתית שוקולד

עוד לא החלטנו אם הפלורנטינים האלה הם ממתק או עוגייה, אבל מה זה משנה בעצם? אי אפשר להפסיק לנשנש אותם, ובכל פעם מתגלה טעם חדש שהופך את היופי הזה לחגיגה חורפית מושלמת

|mako אוכל| פורסם07:40
פלורנטינים  (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 100 גרם (שקית) שקדים פרוסים
  • 50 גרם קליפות הדרים מסוכרות
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • 40 גרם (2 כפות) דבש
  • 40 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • 80 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • כפית שמן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2מערבבים בקערה שקדים פרוסים וקליפות הדרים מסוכרות. בסיר קטן מחממים את הסוכר, הדבש והשמנת המתוקה עד לרתיחה. מוסיפים לבשל עוד כ-2-3 דקות תוך בעבוע עד לקבלת סירופ סמיך בגוון זהוב שמבעבע בחוזקה בבועות צפופות.

3מוסיפים מיד את השקדים הפרוסים, קליפות ההדרים והמלח ומערבבים.

4משטחים כף שטוחה מהתערובת בכל שקע של תבנית מאפינס מסיליקון (או תבנית מאפינס מרופדת במנז'טים). אופים 12-14 דקות עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת צבע זהוב-שחום ומקורמל. מוציאים מהתנור ומצננים היטב עד שהעוגיות מתייצבות לחלוטין (אם לא אפיתם את העוגיות מספיק והן עדיין דביקות, ניתן להשיב אותן לתנור להמשך אפייה).

5ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים פנימה כפית שמן. וטובלים את צדה התחתון של כל עוגייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים מעט עד להתייצבות. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר התמוגגנו מפאי עם שוקולד לבן ותותים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il