אוכל
אוכל
לחמניות שום

קובנה עשירה בחמאה

בשביל קובנה מעולה לא צריך להשקיע בחמאה מזוקקת, לא צריך לילה שלם על הפלטה ובטח ובטח שלא צריך מרגרינה. אז מה צריך? קמח, חמאה, וכמובן סחוג חריף וכמה עגבניות מגוררות בפומפייה

|mako אוכל| פורסם07:34
קובנה (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
צילום: קרן לוי, mako אוכל
Rating:4.3479reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • קילו קמח לבן (עדיף קמח ייעודי ללחם)
  • 50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 3 כוסות מים
  • כף מלח

למריחה:

  • 100 גרם חמאה רכה

להגשה:

  • עגבניות מרוסקות
  • סחוג חריף

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית.

2מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים בצד להתפחה של כשעה.

3מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לארבעה חלקים שווים.

4מרדדים כל חלק לריבוע של כ-30 ס"מ ומורחים רבע מכמות החמאה. מגלגלים לרולדה מהודקת ועבה.

5חוצים את הרולדה לשתיים בעזרת סכין חדה, חוזרים על הפעולות עם שלושת חלקי הבצק הנותרים.

קובנה לפני האפייהחכו חכו שהיא תצא מהתנור. קובנה|צילום: קרן לוי, mako אוכל

6משמנים סיר ג'חנון גדול ומרפדים בנייר אפייה.

7מסדרים את חצאי הרולדות בעמידה זו לצד זו, כאשר הצד החתוך פונה למעלה. מכסים ומתפיחים כשעה.

8מחממים את התנור ל-180 מעלות.

9אופים את הקובנה כ-40 דקות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהיא משחימה יפה.

10מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות וסחוג.

תגיות:קובנה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il