אוכל
אוכל
לחמניות שום

בייגל אמריקאי

הכיף הכי גדול בבייגל הוא הקונטרסט: בחוץ שכבה עבה, שזופה ופריכה, ובפנים רוך פחמימתי מענג. אז החדשות הטובות הן שאתם יכולים להגיע ממש לאותו אפקט גם בבית, ואפילו די בקלות

|mako אוכל| פורסם09:09
בייגל אמריקאי  (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
צילום: קרן לוי, mako אוכל
Rating:4.7331reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

לבצק:

  • קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם)
  • 30 גרם שמרים טריים או 11 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף שמן זית
  • 560 מ"ל מים קרים
  • כף מלח

לבישול הבייגל:

  • 3 ליטר מים רותחים
  • כף סודה לשתייה
  • 2 כפות סוכר חום או סילאן

לציפוי:

  • ביצה טרופה, מדוללת בכף מים
  • שומשום, פרג, מלח אטלנטי (מה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית.

2מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה.

3מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-15 כדורים שווים.

4יוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה.

5מחממים תנור ל-200 מעלות.

6מרתיחים את המים עם הסודה לשתייה והסוכר חום או סילאן בסיר רחב ושטוח.

7מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 2-3 בכל פעם. הופכים אחרי דקה-שתיים ומשאירים לדקה נוספת.

8מוציאים את הבייגלים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, פרג או מלח אטלנטי.

9אופים 5 דקות, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים עוד 15-20 דקות, עד שהבייגלים שחומים.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.

>> בשבוע שעבר דהרנו פה על קובנה עם חמאה

>> כל המאפים והקינוחים שאתם מחפשים - אצלנו בבייקרי

תגיות:בייגל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il