המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן זית וכוס וחצי מהמים. שומרים את יתר המים להמשך הכנת הבצק למקרה הצורך. 2לשים את החומרים עם וו לישה במשך כמה דקות, עד לקבלת בצק גמיש ורך אבל לא דביק. אם הבצק נראה יבש מוסיפים בהדרגה מים (לפיתות שבתמונה השתמשתי בכוס ושלושת רבעי). 3מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעה. לבלוג של רות אופק -שמח במטבח 4מחלקים את הבצק ל-8 כדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד, מכסים בעדינות ומניחים ל-10-30 דקות. 5בינתים מחממים מחבת רחבה ומשמנים אותה בשכבה דקיקה של שמן (אפשר לנגב את המחבת במגבת נייר טבולה במעט שמן). 6משטחים כדור בצק לפיתה דקה עד כמה שאפשר. אם הבצק מתנגד ולא נמתח מספיק, נותנים לו לנוח מכוסה על השיש עוד כמה דקות ומנסים שוב. את הפיתות המוכנות מכסים במגבת|צילום: רות אופק, mako אוכל קלטו את הגמישות|צילום: רות אופק, mako אוכל7מניחים את הפיתה על המחבת המחוממת ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. מומלץ לכסות את המחבת בשלב הראשון של הטיגון, כדי לאפשר לה לתפוח מהאדים שיצטברו בפנים. 8חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק. 9שומרים את הפיתות החמות בצלחת מכוסות במגבת – זה ישמור על הלחות והגמישות שלהן וימנע מהן להתייבש. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |