אוכל
אוכל
לחמניות שום

לאפות ביתיות מושלמות

הפיתות העיראקיות האלה, שאנחנו נוהגים לקרוא להן לאפות, היו יכולות לאכלס קוממיות את המאפיות הטובות ביותר - אבל בינינו, מי צריך מאפייה כשמדובר במתכון כל כך פשוט וקל?

|mako אוכל| פורסם07:28
פיתות עיראקיות (צילום: רות אופק, mako אוכל)
צילום: רות אופק, mako אוכל
Rating:4.5682reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 4 כוסות (560 גרם) קמח לחם
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • כוס וחצי עד 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן זית וכוס וחצי מהמים. שומרים את יתר המים להמשך הכנת הבצק למקרה הצורך.

2לשים את החומרים עם וו לישה במשך כמה דקות, עד לקבלת בצק גמיש ורך אבל לא דביק. אם הבצק נראה יבש מוסיפים בהדרגה מים (לפיתות שבתמונה השתמשתי בכוס ושלושת רבעי).

3מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעה.

לבלוג של רות אופק -שמח במטבח

4מחלקים את הבצק ל-8 כדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד, מכסים בעדינות ומניחים ל-10-30 דקות.

5בינתים מחממים מחבת רחבה ומשמנים אותה בשכבה דקיקה של שמן (אפשר לנגב את המחבת במגבת נייר טבולה במעט שמן).

6משטחים כדור בצק לפיתה דקה עד כמה שאפשר. אם הבצק מתנגד ולא נמתח מספיק, נותנים לו לנוח מכוסה על השיש עוד כמה דקות ומנסים שוב.

פיתות עיראקיות מכוסות במגבתאת הפיתות המוכנות מכסים במגבת|צילום: רות אופק, mako אוכלפיתות עיראקיות מגולגלותקלטו את הגמישות|צילום: רות אופק, mako אוכל

7מניחים את הפיתה על המחבת המחוממת ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. מומלץ לכסות את המחבת בשלב הראשון של הטיגון, כדי לאפשר לה לתפוח מהאדים שיצטברו בפנים.

8חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק.

9שומרים את הפיתות החמות בצלחת מכוסות במגבת – זה ישמור על הלחות והגמישות שלהן וימנע מהן להתייבש.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il