1 מערבבים קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים בהדרגה ולשים 10 דקות. אם נדמה לכם שהבצק יבש אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות מים.
 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
 
3 מחממים סיר גדול עם מים.
 4 מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים וחלקים. בעזרת אצבע מקומחת יוצרים חור במרכז ומסובבים לפתיחה של הכדור לצורת בייגל. מקפידים שיהיה חור גדול (שלא ייסגר בתפיחה ובאפייה). מתפיחים 5 דקות.
 5 מבשלים את הבייגלים דקה וחצי מכל צד (מי שאוהבים את הבייגל במרקם לעיס במיוחד יבשלו אפילו 2 דקות מכל צד), מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
 6 מחממים תנור ל-200 מעלות.
 7 כשהבייגל עדיין חמים אבל כבר אפשר לאחוז בו טובלים בחומרי הציפוי. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
 8 אופים 25-20 דקות עד שהבייגלים זהובים יפה.
  *מאותו בצק מכינים מקלות לחם: מעצבים למקלות, לא מבשלים במים אלא מברישים בביצה, מצפים בציפוי הרצוי ואופים 20 דקות.