בייגל "הכל" ניו יורקימתכון נהדר לבייגל עם תוספות - פרג, שומשום, גרעינים, קוואקר או פשוט הכל מהכל, אופציה מגניבה למילוי בצל מטוגן, ואם נותרו שאריות בצק - אז גם יופי של טיפ להכנת מקלות מלוחים. ניו יורק זה כאן, לא?![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
מהבצק הנפלא ומהיר ההכנה הזה (יחסית לשמרים כמובן), אפשר להכין בייגלים מתובלים וגם מקלות לחם – ראו בסוף המתכון. אנחנו הכי אוהבים את גרסת "הכל" (Everything Bagel), שכוללת שומשום, פרג, גרעיני חמנייה וקוואקר. המצרכים (16 מנות):
לתיבול (לא חובה, אפשר רק חצי מכמות הבצק):
לציפוי ("הכל" או אחד מהציפויים):
אופן ההכנה:1מערבבים קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים בהדרגה ולשים 10 דקות. אם נדמה לכם שהבצק יבש אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות מים. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 3מחממים סיר גדול עם מים. 4מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים וחלקים. בעזרת אצבע מקומחת יוצרים חור במרכז ומסובבים לפתיחה של הכדור לצורת בייגל. מקפידים שיהיה חור גדול (שלא ייסגר בתפיחה ובאפייה). מתפיחים 5 דקות. 5מבשלים את הבייגלים דקה וחצי מכל צד (מי שאוהבים את הבייגל במרקם לעיס במיוחד יבשלו אפילו 2 דקות מכל צד), מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6מחממים תנור ל-200 מעלות. 7כשהבייגל עדיין חמים אבל כבר אפשר לאחוז בו טובלים בחומרי הציפוי. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 8אופים 25-20 דקות עד שהבייגלים זהובים יפה. *מאותו בצק מכינים מקלות לחם: מעצבים למקלות, לא מבשלים במים אלא מברישים בביצה, מצפים בציפוי הרצוי ואופים 20 דקות. תגיות:בייגל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |