אוכל
אוכל

בייגל "הכל" ניו יורקי

מתכון נהדר לבייגל עם תוספות - פרג, שומשום, גרעינים, קוואקר או פשוט הכל מהכל, אופציה מגניבה למילוי בצל מטוגן, ואם נותרו שאריות בצק - אז גם יופי של טיפ להכנת מקלות מלוחים. ניו יורק זה כאן, לא?

|mako אוכל| פורסם07:45
בייגלים ניו יורק סטייל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.871reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

מהבצק הנפלא ומהיר ההכנה הזה (יחסית לשמרים כמובן), אפשר להכין בייגלים מתובלים וגם מקלות לחם – ראו בסוף המתכון. אנחנו הכי אוהבים את גרסת "הכל" (Everything Bagel), שכוללת שומשום, פרג, גרעיני חמנייה וקוואקר.

המצרכים (16 מנות):

  • 1 קילו (7 כוסות) קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 600 מ"ל (2 וחצי כוסות) מים פושרים (ואולי עוד רבע כוס, רק אם צריך)

לתיבול (לא חובה, אפשר רק חצי מכמות הבצק):

  • 3 כפות בצל מטוגן יבש ו/או כף אבקת שום

לציפוי ("הכל" או אחד מהציפויים):

  • פרג/שומשום/גרעיני חמנייה/קוואקר

אופן ההכנה:

1מערבבים קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים בהדרגה ולשים 10 דקות. אם נדמה לכם שהבצק יבש אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות מים.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3מחממים סיר גדול עם מים.

4מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים וחלקים. בעזרת אצבע מקומחת יוצרים חור במרכז ומסובבים לפתיחה של הכדור לצורת בייגל. מקפידים שיהיה חור גדול (שלא ייסגר בתפיחה ובאפייה). מתפיחים 5 דקות.

5מבשלים את הבייגלים דקה וחצי מכל צד (מי שאוהבים את הבייגל במרקם לעיס במיוחד יבשלו אפילו 2 דקות מכל צד), מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6מחממים תנור ל-200 מעלות.

7כשהבייגל עדיין חמים אבל כבר אפשר לאחוז בו טובלים בחומרי הציפוי. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8אופים 25-20 דקות עד שהבייגלים זהובים יפה.

*מאותו בצק מכינים מקלות לחם: מעצבים למקלות, לא מבשלים במים אלא מברישים בביצה, מצפים בציפוי הרצוי ואופים 20 דקות.

תגיות:בייגל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il