כרעיים עם אורז ובטטה בתנורטום אביב מ"מאסטר שף" מכין את מאכל הילדות האהוב עליו: עוף, אורז ובטטות צלויים בתנור. ארוחה שלמה, גם רכה וגם קריספית, בתבנית אחתאביב משה וטום אביב|סיפורים מהמטבח| פורסם22/11/1709:00 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח |
המצרכים (6 מנות):למרינדה:
לעוף והירקות:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי המרינדה בכלי גדול שיכול להכיל גם את העוף. מכניסים את העוף למרינדה, מורחים אותה מכל צדדיו ומניחים לשעה עד שעתיים. שומרים את המרינדה לאפייה. 2שוטפים את האורז ומבשלים אותו עם כוס וחצי מים על אש בינונית במשך 10 דקות (הוא לא אמור להיות מוכן לגמרי). מסננים. 3חותכים את הבטטות, הבצל ופלפל החריף לטבעות. 4מפרקים את ראש השום ומשאירים את השיניים עם הקליפה. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. 6מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים אותה במעט שמן זית ומסדרים את הירקות בשכבה אחת. מתבלים במלח ופלפל. 7עורמים את האורז החצי מבושל בצורת גבעה במרכז התבנית ומסדרים את העוף על האורז. את מרכז הגבעה משאירים לא מכוסה בעוף. 8יוצקים את המרינדה על העוף והאורז. 9יוצקים כוס מים או כוס יין לבן לאט לאט אל ארבע הפינות של התבנית, רבע כוס לכל פינה. 10מכסים בנייר כסף בצורת קונוס כדי שלא יידבק לעוף, ואופים 40 דקות. 11מוציאים את התבנית בזהירות ומסירים את נייר הכסף. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד כ-10 דקות להשחמה. 12מוציאים את העוף מהתבנית ומחזירים את האורז והירקות לתנור לעוד 5 דקות. מגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |