עוף בלימון ואורגנו עם בטטותחיפשתם ארוחה שלמה שמכינים בכמה דקות? בבקשה: שי-לי ליפא מכינה עוף בתנור עם רוטב מדליק של לימון ואורגנו, עם פלחי בטטות שסופגים את כל הטוב הזה והופכים לתוספת מושלמתשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם08/09/1707:20 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים (5 מנות):
לסיום האפייה:
אופן ההכנה:1מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה. 2מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליה מניחים נייר אפייה. 3מניחים בתוך העוף חצי לימון. מורחים את העור ברבע כוס שמן זית ובכפית אורגנו ומתבלים במלח ופלפל. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט. 4מסדרים את הבטטות בתבנית. יוצקים את שאר שמן הזית (כ-2 כפות), מוסיפים כפית אורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים את העוף על הבטטות כשהחזה כלפי מעלה. 5צולים בתנור החם 30 דקות, הופכים וצולים עוד 30 דקות. 6מוציאים את העוף מהתנור, יוצקים מיץ לימון ומחזירים לכ-20 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן. טיפ: למה מתחילים את האפייה כשחזה העוף כלפי מעלה ומסיימים את האפייה כשהחזה כלפי מטה? החזה הוא החלק שהכי מתייבש בעוף; כשהוא נמצא למטה בחלק האחרון של הצלייה כל הנוזלים מתנקזים אליו – וכך הוא יוצא הכי עסיסי. תגיות:בטטות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |