אוכל
אוכל

לבבות עוף עם שומר וקרם בצל

כאילו מעורב ירושלמי, אבל לא: את לבבות העוף האלה מכינים על מחבת, טבולים ביין לבן ומפונפנים בתבלינים אקזוטיים ושומר צלוי, ואם לא די בכך - מגישים עם קרם בצל עדין ונימוח

|תוצרת ישראל| פורסם09:03
לבבות עוף על קרם בצל (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
צילום: בני בכר, תוצרת ישראל
Rating:3.422reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • חצי קילו לבבות עוף טריים
  • מעט זרעי כמון
  • מעט גרגירי כוסברה
  • מעט שמן זית לצלייה
  • 2 שומרים טריים, עם עלים, חתוכים לקוביות
  • בצל גדול, פרוס לפרוסות עבות
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • כמה כפות יין לבן

לקרם בצל

  • 2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
  • כרבע חבילה חמאה

להגשה

  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • שקית ערמונים קלופים, "שבורים" לפיסות קטנות

אופן ההכנה:

1קולים במחבת חמה ללא שמן את גרגירי הכוסברה וזרעי הכמון. מצננים מעט וכותשים את התבלינים.

2מוסיפים מעט שמן זית וצולים את לבבות העוף. המחבת צריכה להיות חמה מאוד. הופכים את הלבבות כדי שייצלו מכל הצדדים. מוסיפים את קוביות השומר ופרוסות הבצל וממשיכים לטגן מעט.

3מוסיפי למחבת מעט יין לבן ומניחים ללבבות ולירקות להתבשל מעט. מוסיפים את התבלינים הכתושים.

4מכינים את קרם הבצל: מאדים את הבצל במחבת על אש נמוכה. הבצל צריך להתרכך מעט, אך להישאר לבנבן.

5מקררים את הבצלים ומערבלים בבלנדר ביחד עם חמאה לרוטב סמיך.

6יוצקים כמה כפות מרוטב הבצל לצלחת הגשה, מניחים את הלבבות והירקות מעל, מתבלים במלח ובפלפל ומעטרים בשברי ערמונים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il