אוכל
אוכל

פלפלים ממולאים

השף רן שמואלי ממלא פלפלים בבשר, מעט אורז והמון עשבי תיבול טריים וארומטיים. ויש לזה את הריח הכי טעים בעולם

|תוצרת ישראל| פורסם14:01
פלפלים ממולאים (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
צילום: בועז לביא, mako אוכל
Rating:4.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 6-8 פלפלים קטנים למילוי

לרוטב

  • 2 בצלים, קצוצים גס
  • עגבניות, קצוצות גס
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור

למלית

  • חצי ק"ג בשר טחון
  • חצי כוס אורז פרסי
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • ביצה
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • צרור נענע, קצוץ
  • 3 פרוסות חלה ששרתה במים, סחוטה
  • שן שום, קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מסירים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים בצד, לכיסוי. מנקים את תוכן הפלפלים ומוציאים את הגרעינים.

2מכינים את הרוטב: מבשלים את כל המצרכים בסיר גדול שיוכל להכיל את הפלפלים הממולאים.

3מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל המצרכים לעיסה אחידה. ממלאים את הפלפלים (לא מומלץ למלא עד הסוף משום שהאורז וחלבון הביצה נוטים להתנפח במהלך הבישול). מכסים את הפלפלים בחלקם העליון שנשמר בצד.

4מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר הרוטב ומוסיפים מים רותחים, אם צריך. ומבשלים כחצי שעה, עד שהמלית מוכנה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il