כופתאות מבצק תפוחי אדמה במילוי שסקקינוח מתפוחי אדמה כבר ניסיתם? שף רן שמואלי מכין את הגרסה הישראלית לכופתאות תפוחי אדמה, במילוי של שסק וציפוי של מעטפת חמאה ושקדים. מתכון קלאסי מהמטבח האוסטרירן שמואלי|תוצרת ישראל| פורסם14/05/1711:28 ![]() צילום: Shutterstock, תוצרת ישראל  | 
 המצרכים :
 לציפוי
 אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מוסיפים לפירה ביצה ולשים בידיים. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. לקראת סוף הלישה מתבלים את הבצק במעט מלח ואגוז מוסקט. 2חורצים את השסק בצד אחד, מוציאים את הגלעינים ומכניסים במקומם קוביית סוכר. "סוגרים" את השסק ועוטפים בבצק תפוחי האדמה עד שנוצרת כופתה בגודל של כדור טניס. כמות הבצק תספיק לכ-10 כופתאות. 3מרתיחים מים בסיר. מכניסים את הכופתאות בעדינות למים הרותחים ומבשלים כ-12 דקות. מוציאים את הכופתאות כ-2 דקות לאחר שהן צפות על פני המים. 4מכינים את הציפוי: ממיסים חמאה במחבת חמה. מערבבים בחמאה המומסת פירורי לחם, שקדים טחונים, סוכר וקינמון. 5מגלגלים את הכופתאות המבושלות בציפוי ומגישים. ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |