אוכל
אוכל

לבבות ארטישוק ממולאים בשר ועשבי תיבול

מי לא אוהב לבבות ארטישוק? נכון שאין באמת אנשים כאלה? השף רן שמואלי לא מסתפק רק בהם וממלא גם את גבעולי הארטישוק (אלה שנקראים חרשוף). כל העונג הזה מתבשל בציר עוף לימוני ומלא ניחוחות של אביב. שווה לא?

|mako אוכל| פורסם08:34
לבבות ארטישוק וגבעולי ארטישוק ממולאים בבשר ועשבי ת (צילום: mako אוכל)
צילום: mako אוכל
Rating:4.156reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 8 לבבות ארטישוק טריים קלופים, חלוטים
  • גבעולי חרשוף (צריך לבקש מהמגדל)
  • בשר טחון דק
  • 3 פרוסות חלה (משתמשים רק בחלק הלבן, לא הקרום)
  • בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • שמיר
  • פטרוזיליה
  • פלפל ירוק חריף
  • קמח
  • ביצה

לרוטב:

  • 2 בצלים, קצוצים
  • ציר עוף
  • עלי דפנה
  • לימון טרי

אופן ההכנה:

1מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה בשר טחון, קרעי חלה, בצל קצוץ, שום כתוש, שמיר, פטרוזיליה ופלפל חריף.

2ממלאים את לבבות הארטישוק וגבעולי החרשוף בתערובת הבשר ומניחים בצד.

3מכינים את הרוטב: מאדים את הבצלים הקצוצים במחבת עמוקה ורחבה (סוטאז'), מוסיפים ציר עוף, עלי דפנה ומיץ לימון.

4מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש.

5מוסיפים את הממולאים למחבת, מכסים ומבשלים כחצי שעה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il