ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות איטלקי קלאסיהגיע הזמן לנסות, וזה בכלל לא מסובך: השף רן שמואלי מכין ניוקי אמיתי, מתפוחי אדמה שאופים על מלח גס, בתוספת רוטב עגבניות איטלקי נהדר. לזה אנחנו קוראים קלאסיקהרן שמואלי|תוצרת ישראל| פורסם14/05/1711:09 ![]() צילום: Shutterstock, תוצרת ישראל |
המצרכים :
לרוטב עגבניות
להגשה
אופן ההכנה:1אופים את תפוחי האדמה בקליפתם על מצע של מלח גס. מצננים. 2חוצים את תפוחי האדמה לשניים, מוציאים את בשר תפוחי האדמה ומועכים לפירה אחיד וחלק. 3מניחים את עיסת תפוחי האדמה על משטח לישה, מוסיפים מעט קמח, את המלח ואת החלמונים. לשים בידיים את התערובת עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. 4מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות יחסית, ומאדים עם מעט שמן זית במחבת חמה. מוסיפים שום וזעתר, מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות. 5מכינים את הניוקי: יוצרים מהבצק גליל דק, וחותכים אותו לפיסות באורך של כ-2 ס"מ.מכניסים את הניוקי (בקבוצות קטנות) למים רותחים מומלחים, ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת. 6מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מקבלים ציפוי פריך. 7מעבירים את הניוקי למחבת שבו רוטב העגבניות, ומערבבים בזהירות. 8מגישים בצלחת עמוקה. מטפטפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |