mako
פרסומת

ארוחה אחת, 3 מנות, המון פירות יבשים

סלט חמצמץ-מתקתק, עוף חגיגי ביין אדום ועוגה בקלי קלות - השף אבי ביטון החליט לגאול אתכם ממצבורי הפירות היבשים שמחכים כבר נצח במזווה, והוא עושה את זה הכי טעים שאפשר

המרכיב העיקרי
פורסם:
סלט כרובית עם משמשים מיובשים
סלט כרובית עם משמשים מיובשים|צילום: Brent Hofacker, shutterstock
הקישור הועתק

סלט איטלקי עם כרובית ומשמשים מיובשים

המצרכים:
6 משמשים מיובשים, פרוסים דק
3 כוסות כרובית לא מבושלת, מגוררת או קצוצה דק
6 כפות אגוזי לוז קצוצים
צרור נענע, קצוץ דק (עלים בלבד)
צרור בצל ירוק, קצוץ דק
צרור כוסברה, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
כף דבש גדושה
7 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מעט מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה שמתאימה להגשה.

2. מערבלים יחד את מרכיבי הרוטב בבלנדר או במעבד מזון.

3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

עוף ביין ובפירות יבשים
עוף ביין ובפירות יבשים|צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
עוף ביין אדום עם פירות יבשים וירקות שורש

המצרכים:
חצי כוס קמח
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
5 שוקי עוף
מעט שמן זית
2 גזרים, פרוסים
1 כרישה, פרוסה
בצל אדום, קצוץ
6 שיני שום, קלופות
חופן עלי אורגנו, טריים
3-4 גבעולי תימין טריים
חצי בקבוק יין אדום יבש
1 כוס משמשים מיובשים שלמים
3 כפות צימוקים
חצי כוס שזיפים מגולענים
שורש פטרוזיליה, קלוף חתוך לקוביות
שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1. מתבלים את הקמח במלח ובפלפל ומקמחים את שוקי העוף.

2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את השוקיים עד שהן מתחילות להזהיב.

3. מוסיפים לסיר גזר, כרישה, בצל ושום ומאדים כ-2 דקות.

4. מוסיפים עשבי תיבול ויין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.

5. מוסיפים פירות יבשים, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה.

עוגה בחושה עם פירות יבשים
עוגה בחושה עם פירות יבשים|צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
עוגת פירות יבשים מהירה

המצרכים:
3 כוסות פירות יבשים (משמשים, שזיפים, תאנים, צימוקים)
חצי כוס סוכר חום
3 ביצים גדולות
כפית קינמון
כוס קמח תופח
2 כפות ממרח חמאה
עוד קצת חמאה לשימון התבנית
אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הפירות היבשים (מלבד הצימוקים) ומערבבים בקערה עם שאר המרכיבים.

2. משמנים תבנית אינגליש קייק בממרח חמאה ומשטחים בפנים את תערובת הפירות היבשים.

3. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-40 דקות.

4. מצננים את העוגה, בוזקים מעט אבקת סוכר ופורסים לפרוסות דקות.

מצאתם טעות לשון?