אוכל
אוכל

פרחי כרובית ממולאים בבשר

מכירים מפרום? ניסיתם פעם להכין אותו עם כרובית? אז אבי ביטון ניסה, ותנו לנו לומר לכם - נראה שהצליח לו בטירוף

|המרכיב העיקרי| פורסם07:34
כרובית ממולאת (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.561reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כרוביות בינוניות מפורקות לפרחים בינוניים

למילוי:

  • חצי קילו בשר טחון (צלעות)
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף שום כתוש
  • שלושת רבעי כפית קינמון
  • 2 ביצים
  • 1 בצל
  • שלושת רבעי כפית מלח

לבלילה:

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 ביצים
  • רבע כוס מים
  • כוס קמח
  • 1 ורבע כוס שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 4 גבעולי סלרי ללא עלים חתוכים לפרוסות
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • חצי כפית פלפל שחור
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • חצי כוס מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ-2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל, הסלרי והקישואים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.

2מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות וחצי כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים כפית פפריקה מתוקה, מערבבים, מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומבשלים על אש קטנה.

3מכינים את תערובת הבשר: מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.

>> מתכונים לראש השנה

4ממלאים את הכרובית: 'מלבישים' את מילוי הבשר על רגלי פרחי הכרוביות, כך שמתקבלים מעין כדורים בשני צבעים.

5מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה 2 כפות רסק עגבניות, רבע כוס מים ו- 3 ביצים, מערבבים היטב ומניחים בצד. שופכים לצלחת עמוקה נוספת כוס קמח.

6מסדרים על השיש מימין לשמאל: פרחי כרובית ממולאים, צלחת עמוקה עם קמח, קערה עם רסק העגבניות המים והביצים.

7במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מקמחים את פרחי הכרובית, מכניסים את פרחי הכרובית המקומחים לקערה עם הביצה ורסק העגבניות, מצפים מכל הכיוונים ומעבירים למחבת.

8מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד שפרחי הכרובית זהובים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. בסיום הטיגון מכניסים את פרחי הכרובית לסיר עם הרוטב בזה אחר זה, מרטיבים את חלקם העליון עם הרוטב ומבשלים 35 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il