mako
פרסומת

"זה היה מופלא, מנה ברמה מאוד גבוהה": הצ'יקן קייב שכבש את השופטים

המתמודדים ב"מאסטר שף" קיבלו משימה שעל פניו לא נראית קשה מדי - להכין את השניצל הכי טוב שהם יכולים. אבל כפי שידוע, מי שזוכה בתוכנית הזו הוא מי שיפתיע ויהמם הכי הרבה את השופטים. מישל סקוריק הייתה הראשונה שעלתה לנבחרת בזכות המנה המקורית שהכינה, כך תכינו בביתכם

דסק קשת 12
mako
פורסם:|עודכן:
קציצת קייב עם פירה סלרי ופירה ברוקולי ושמן ירוק, מ
צילום: מאסטר שף, קשת 12
הקישור הועתק

קציצת קייב עם פירה סלרי ופירה ברוקולי ושמן ירוק - מישל סקוריק

המרכיבים:

לשניצלים:
חזה עוף

לחמאת עשבי תיבול:
200 גרם חמאה, חתוכה לחתיכות
צרור שמיר, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ

לטיגון:
קמח
2 ביצים, טרופות עם כף מים
פירורי לחם

לפירה סלרי:
ראש סלרי
חלב
כף אורז
30 גרם חמאה
50 גרם שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור

לפירה ברוקולי:
ראש ברוקולי
חלב
30 גרם חמאה
50 גרם שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור

לשמן הירוק:
חבילת פטרוזיליה, כוסברה או שמיר
150 גרם שמן זית

אופן ההכנה:

1. פורסים את חזה העוף ודופקים מעט, שיהיה דק, רך וקל יותר לגלגול.
2. מכינים חמאת עשבי תיבול: טוחנים את החמאה במעבד מזון עם עשבי התיבול. מגלגלים את החמאה עם השמיר והפטרוזיליה לכמה גלילים (כמספר חתיכות העוף).
3. מגלגלים בתוך חתיכת חזה עוף חמאה עם עשבי תיבול. מעבירים למקפיא עד שהקוטולטות קרות ויציבות (אבל לא קפואות).
4. מצפים את קוטולטות העוף בקמח, ביצה, פירורי לחם, שוב ביצה ושוב פירורי לחם.
5. מטגנים את הקוטולטות בשמן בטמפרטורה של 180 מעלות דקה-דקה וחצי, עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות עד שבועות חמאה מופיעות על פני השטח. זה הסימן שהחמאה בפנים רותחת והקוטולטה מוכנה (כ-7 דקות).
6. פירה סלרי: קולפים את שורש הסלרי וחותכים לקוביות. מעבירים לסיר ויוצקים חלב עד לכיסוי. מוסיפים אורז.
7. מבשלים עד שהסלרי מתרכך, וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק. מוסיפים חמאה, שמנת מתוקה, מלח ופלפל.
8. פירה ברוקולי: חותכים את הברוקולי לפרחים. מעבירים לסיר ויוצקים חלב עד לכיסוי. מבשלים עד שהברוקולי רך וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק. מוסיפים חמאה, שמנת מתוקה, מלח ופלפל.
9. שמן ירוק: חולטים את הפטרוזיליה במים רותחים כ-15 שניות, ומעבירים למי קרח. מייבשים על נייר סופג.
10. טוחנים בבלנדר את הפטרוזיליה עם שמן הזית. מסננים דרך בד חיתול ונותנים לשמן לטפטף.

מצאתם טעות לשון?