טעים ומנחם: צ'יקן טיקה כזה עוד לא אכלתם
בחיים לא הכל שחור לבן, לכן אין סיבה שהאוכל שלכם יהיה כזה. במשימת ההדחה של "מאסטר שף" המתמודדים קיבלו צבע ייחודי לכל אחד והתבקשו להפוך אותו למנה רבגונית. ניצן אהרן ראתה אדום והכינה צ'יקן טיקה מסאלה ושלו חזן העמיד תבשיל של קציצות בקר ועלי מנגולד בטעם הכי ירוק שיש - אלה המתכונים מהפרק

צ'יקן טיקה | ניצן אהרן
המרכיבים:
לנאן:
2 כוסות קמח פיצה
כפית מלח
2 כפות שמן ניטרלי מעורבבות עם 2 כפות פפריקה
כוס מים
לעוף:
1 קילו פרגית, חתוכה לקוביות
1 גביע יוגורט 3% שומן
2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר
2 שיני שום, קצוצות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
לרוטב מסאלה:
2 ס"מ ג'ינג'ר, חתוך גס
3 שיני שום, חתוכות גס
2 בצלצלי שאלוט, חתוכים גס
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
1 פלפל צ'ילי, פרוס
3 עגבניות, חתוכות גס
1 שימורי עגבניות מרוסקות
1 כף סוכר חום
1 כף מלח
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1כף גדושה גרם מסאלה
חמאה לנאן:
100 גרם חמאה
צ'ילי קצוץ
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1 שן שום, מגוררת
לאורז:
2 כוסות אורז יסמין
כפית מלח
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את היוגורט והתבלינים של העוף. מערבבים היטב. מכניסים למשרה את קוביות הפרגית.
- מכינים את תערובת הנאן: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הנאן. לשים עד לקבלת בצק אלסטי ונעים. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח עד 10 דקות לפני הגשת המנה.
- מכינים רוטב מסאלה: מחממים בסיר בינוני שמן זית. מוסיפים ג'ינג'ר, בצל ופלפל חריף. מטגנים עד להשחמה. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים עגבניות ועגבניות מרוסקות. מערבבים. מוסיפים את כל התבלינים מלבד הגרם מסאלה.
- מבשלים את המסאלה חצי שעה על אש בינונית. מורידים את הסיר מהאש. טוחנים את הרוטב בבלנדר מוט למרקם חלק.
- מחממים מחבת על אש גבוהה. כשהמחבת לוהטת מכניסים את קוביות הפרגית וכף מהמשרה. מטגנים את הפרגית עד להשחמה ומורידים מהאש.
- מעבירים את הפרגיות לרוטב המסאלה הטחון. מבשלים ביחד במשך כחצי שעה.
- מכינים את האורז: מטגנים אורז בשמן זית עד שהוא מלבין. מוסיפים מלח ומים רותחים. מערבבים. מכסים ומבשלים במשך 18 דקות על אש נמוכה.
- מכינים את הנאן: מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים כל חלק לפיתה עגולה ושטוחה.
- מחממים מחבת על אש גבוהה. כשהמחבת רותחת מניחים את הפיתה ומטגנים 2 דקות מכל צד. מוציאים ומורחים עליה חמאת שום וצ'ילי.
10 מרכיבים את המנה: מניחים בקערה את הרוטב עם הפרגיות ועליהם שמים כף שמנת חמוצה. מניחים ליד את האורז עם מעט מהחמאה של הנאן, ואת הנאן המרוח בחמאה.

קציצות ברוטב ירוק | שלו חזן
המרכיבים:
לקציצות:
חצי קילו בשר אנטריקוט, טחון
100 גרם שומן כבש (לא חובה)
1 בצל בינוני קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה
חצי צרור כוסברה, קצוצה
3 שיני שום כתושות
1 פרוסת לחם או 3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לרוטב הירוק:
400 מ"ל ציר עוף
צרור עלי מנגולד,
1 כרישה בינונית,
1 בצל בינוני
3 גבעולי סלרי
4 שיני שום
מלח
פלפל
כפית כמון
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את בשר טחון, ירק, שומן כבש אם משתמשים, פירורי לחם, מלח, פלפל שחור ושמן זית.
- מערבבים היטב את התערובת. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, מכדררים לכדורים בגודל בינוני, מניחים על מגש ומחזירים למקרר.
- מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן בסיר. מטגנים את הבצל, גבעולי המנגולד וגבעולי הסלרי (בלי העלים).
- לאחר שהבצל מזהיב מזיזים את תערובת הירוקים לדופן הסיר. מכניסים כדורי הבשר לצריבה והשחמה קלה. לאחר שנצרבו מכל הצדדים מוציאים את הכדורים לקערה.
- מוסיפים לסיר את הכרישה והשום לטיגון קצר של שתי דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ועלי הסלרי לטיגון של 3-4 דקות. מוסיפים את ציר הירקות.
- מתבלים במעט מלח, פלפל שחור וכמון .
- מבשלים את הרוטב על אש גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים את הכדורי בשר. מנמיכים את האש ומבשלים על עד שהרוטב מצטמצם.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל שחור. מעבירים לקערה ומזלפים מעל מעט לימון.
- מרכיבים את המנה: מניחים על צלחת הגשה רינג. מניחים בתוכו את התבשיל, בלי הנוזלים ובלי הקציצות. מניחים את הקציצות על התבשיל, ומסביב לרינג מזלפים מהרוטב. מניחים מעל הקציצות מעט מהזוקיני.