אוכל
אוכל

אורז בסמטי בחלב קוקוס וקשיו

אין כמו קוקוס כדי להשרות עלינו אווירה אסייתית, והאורז הזה, שרק מתבשל בחלב קוקוס ובעוד כמה טעמים שמקפיצים אותו, הוא בהחלט שדרוג ראוי לאורז לבן רגיל

|מאסטר שף| פורסם16:56
המנה של נטלי
Rating:4.519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 כפות שמן בוטנים
  • בצל בינוני, פרוס פרוסות דקות
  • שן שום, קצוצה
  • כף ג'ינג'ר
  • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף
  • מלח ופלפל
  • רבע כוס אגוזי קשיו, חצויים
  • 2 כוסות חלב קוקוס
  • 2 כוסות מים
  • חצי כוס בצל ירוק, פרוס דק
  • רבע כוס קוקוס מגורר

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, שום, וג'ינג'ר עד שהם רכים.

2מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומבשלים למשך 3-4 דקות.

3מחממים בינתיים במחבת קטנה כף שמן על חום בינוני, ומטגנים אגוזי קשיו עד שהם משחימים קלות. מעבירים לנייר סופג.

4במחבת בינונית מחממים מים וחלב קוקוס עד לרתיחה. ומוסיפים אותם לסיר האורז ומביאים לרתיחה.

5מכסים את הסיר ומבשלים למשך 15-20 דקות על אש נמוכה.

6 כשהאורז מוכן, מוסיפים את הבצל הירוק והקוקוס.

7מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים עם אגוזי הקשיו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il