אוכל
אוכל

ורניקס בנוסח קיגלה

כיסוני בצק במילוי גבינות, תמרים ואגוזים, עטופים בחמאה עם ניחוח זעתר וטובלים בדבש מתובל

|מאסטר שף| פורסם18:57
כיסוני בצק עם גבינה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.625reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • כוס מים רותחים
  • ביצה

למלית:

  • 6 תמרים
  • 6 אגוזי ברזיל קצוצים
  • 2 כפות ריקוטה פרסקה
  • 2 כפות גבינת בושרון רכה
  • 6 אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים

לחמאה המתובלת:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • ענף זעתר טרי

לדבש המתובל:

  • כוס דבש
  • מקל וניל חצוי
  • סרט קליפה מלימון
  • פלפל שאטה חריף יבש
  • מקל קינמון

אופן ההכנה:

1הדבש המתובל: מחממים את הדבש ושאר מרכיביו למשך 5 דקות על אש נמוכה.

2החמאה המתובלת: מחממים את כל החומרים 3 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.

3המלית: מערבבים את כל החומרי המלית.

4הבצק: מערבבים בסיר מים רותחים וכוס קמח אחת למשך דקה. מעבירים את הבצק לקערה ומוסיפים ביצה וכוס קמח נוספת. לשים לבצק גמיש שלא נדבק לידיים. מוסיפים עוד מעט קמח אם יש צורך, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.

5הכנת הוורניקס: מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח לעובי מילימטר. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומניחים במרכז כל עיגול כפית קטנה מהמלית. מורחים באצבע עם מעט מים חצי מעיגול הבצק ומהדקים לחצי סהר.

6מושכים את שני קצוות הבצק אחורנית ומדביקים זה לזה ליצירת רביולי. מבשלים במים רותחים כשלוש דקות. אחרי שהם צפים מעבירים למים קרים ומסננים.

7מניחים את הרביולי בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בדבש המתובל ואופים 5 דקות בחום בינוני.

8מעבירים למחבת עם החמאה המתובלת ומשם לצלחת. מעל מזלפים דבש מתובל.

* הצעת הגשה: מגישים עם פיסטוקים מקורמלים - מערבבים פיסטוקים עם מעט דבש מתובל ואופים 5 דקות בתנור.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il