אוכל
אוכל

שישברק לבנה עיזים של חיים כהן

אין הרבה מקומות בארץ שמגישים שישברק כהלכתו. אחרי שניסינו כמה מהם החלטנו שאין כמו בבית, ומאז אנחנו מחכים למתכון הנכון. וזה הזמן לומר תודה לחיים כהן, שסידר אותנו בפרק האחרון של "מאסטר שף"

|מאסטר שף| פורסם10:02
שישברק לאבנה עזים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.591reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

לבצק הרבוך:

  • 1 קילו קמח, מחולק לשני חלקים שווים
  • 10 גרם מלח, מחולקים לשני חלקים שווים
  • 580 מ"ל מים
  • 60 גרם שמן זית
  • 3 ביצים

למילוי:

  • חצי ליטר לבנה עיזים
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • כף אורגנו טרי קצוץ
  • כף אורגנו יבש

לרוטב:

  • 125 מ"ל שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 צ'ילי ירוק, פרוס
  • חצי קילו תרד, נקי ושטוף
  • שלושת רבעי ליטר יוגורט
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית כורכום

להגשה:

  • גבינת המאירי או כל גבינה מלוחה אחרת

אופן ההכנה:

1מכינים בצק רבוך: מביאים לרתיחה את המים עם שמן הזית.

2מוסיפים חצי מכמות הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק הופך אחיד. משאירים על אש נמוכה כדי להיפטר מהאדים (המטרה היא לייבש את הבצק כמה שיותר, גג 20 דקות).

3שמים בקערת המיקסר את יתרת הקמח והמלח, מוסיפים את הבצק מהסיר ואת הביצים. לשים הכל יחד 10-15 דקות, עד שהבצק מתקשה, ומעבירים למנוחה של כ-20 דקות במקרר.

4מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים יחד ומעבירים לשק זילוף.

>> לכל מתכוני השופטים מהפרק האחרון של "מאסטר שף"

5מרדדים את הבצק הרבוך במכונת פסטה לעובי דק. קורצים עיגולים, מזלפים את המילוי ומקפלים לצורת חצי ירח.

6מכינים את הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, שום, צ'ילי ותרד למשך כמה דקות. כאשר התרד מאבד את נפחו מוסיפים את היוגורט, השמנת והכורכום. מביאים את הרוטב לרתיחה קלה ומתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל שחור.

7מכניסים את הכיסונים לסיר עם מים רותחים מומלחים. כשהם צפים מעבירים אותם לסיר של רוטב היוגורט. מערבבים ומגישים עם גבינת המאירי מעל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il