
שישברק לבנה עיזים של חיים כהןאין הרבה מקומות בארץ שמגישים שישברק כהלכתו. אחרי שניסינו כמה מהם החלטנו שאין כמו בבית, ומאז אנחנו מחכים למתכון הנכון. וזה הזמן לומר תודה לחיים כהן, שסידר אותנו בפרק האחרון של "מאסטר שף"![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (5 מנות):לבצק הרבוך:
למילוי:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים בצק רבוך: מביאים לרתיחה את המים עם שמן הזית. 2מוסיפים חצי מכמות הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק הופך אחיד. משאירים על אש נמוכה כדי להיפטר מהאדים (המטרה היא לייבש את הבצק כמה שיותר, גג 20 דקות). 3שמים בקערת המיקסר את יתרת הקמח והמלח, מוסיפים את הבצק מהסיר ואת הביצים. לשים הכל יחד 10-15 דקות, עד שהבצק מתקשה, ומעבירים למנוחה של כ-20 דקות במקרר. 4מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים יחד ומעבירים לשק זילוף. >> לכל מתכוני השופטים מהפרק האחרון של "מאסטר שף" 5מרדדים את הבצק הרבוך במכונת פסטה לעובי דק. קורצים עיגולים, מזלפים את המילוי ומקפלים לצורת חצי ירח. 6מכינים את הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, שום, צ'ילי ותרד למשך כמה דקות. כאשר התרד מאבד את נפחו מוסיפים את היוגורט, השמנת והכורכום. מביאים את הרוטב לרתיחה קלה ומתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל שחור. 7מכניסים את הכיסונים לסיר עם מים רותחים מומלחים. כשהם צפים מעבירים אותם לסיר של רוטב היוגורט. מערבבים ומגישים עם גבינת המאירי מעל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |