אוכל
אוכל

קציצות לוקוס מטוגנות עם אורז ופול ירוק

המתכון הבא אולי נראה קצת מסובך ודורש לא מעט מרכיבים, אבל אחרי שתתעמקו בו תגלו שהשד לא כל כך נורא. קציצות לוקוס נהדרות עם זיגוג לימוני ואורז עם פול הן בערך כל מה שאנחנו חולמים עליו לארוחת צהריים

|מאסטר שף| פורסם07:05
קציצות לוקוס מטוגנות עם אורז ופול ירוק (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.540reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לתערובת הקציצות:

  • חצי קילוגרם לוקוס, טרי וטחון
  • 1 בצל, מגורר
  • 1 שורש סלרי, מגורר
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 10 עלי נענע
  • 6 עלי מרווה, קצוצים דק
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • חצי כוס כוסברה, קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם

לציפוי:

  • כוס קמח
  • כוס פירורי לחם זהובים
  • 2 ביצים
  • שמן זית לטיגון

לזיגוג הלימוני:

  • חצי כוס שמן זית
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, פרוס
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 1 לימון סחוט
  • חצי כוס מים
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • עירית קצוצה ועלי בזיליקום

לאורז:

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 10 שיני שום שלמות
  • חצי כף זרעי כוסברה
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה
  • חצי כוס שמיר
  • 2 כוסות אורז פרסי קלאסי
  • 3 וחצי כוסות מים רותחים
  • 200 גרם (רבע שקית) פול ירוק, קפוא ומופשר
  • מלח
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הקציצות: שמים את הדג הטחון בקערה, מוסיפים כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

2מכינים את הציפוי: לאחר שהתערובת התייצבה במקרר יוצרים קציצות מעט שטוחות ויפות בידיים טבולות במים או בשמן זית. מסדרים את הקציצות על מגש.

3שמים את הקמח ופירורי הלחם בשתי קערות נפרדות, ובקערה נוספת טורפים את הביצים.

4מצפים היטב הקציצות בקערת הקמח ומנערים משאריות. מעבירים את הקציצות לקערת הביצים הטרופות לטבילה, ולאחר מכן ולציפוי בפירורי הלחם המוזהבים.

5מחממים מחבת עם שמן זית לטיגון. מטגנים את הקציצות המצופות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.

6מכינים את הרוטב לזיגוג: מחממים סיר שטוח עם מעט שמן זית. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה.

7מוסיפים את הדבש, מיץ הלימון, חצי כוס המים, המלח והפלפל. מניחים לרוטב להתבשל ולהצטמצם על להבה גבוהה כחמש דקות. מוסיפים את הקציצות. את עלי הבזיליקום והעירית הקצוצה מוסיפים רק לפני ההגשה כדי שיספגו מעט את הרוטב אבל ישארו קריספים.

8מכינים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית כ-10 דקות עד להזהבה.

9מוסיפים את שיני השום, הכוסברה, עשבי התיבול והאורז. מטגנים עוד 3-4 דקות עד שהאורז הופך ללבן.

10מוסיפים את המים, הפול הירוק, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים 20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן.

11מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד כ-10-15 דקות.

12מפרידים את האורז בעזרת מזלג, טועמים, מוסיפים מלח אם צריך ומגישים לצד הקציצות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il