
קציצות לוקוס מטוגנות עם אורז ופול ירוקהמתכון הבא אולי נראה קצת מסובך ודורש לא מעט מרכיבים, אבל אחרי שתתעמקו בו תגלו שהשד לא כל כך נורא. קציצות לוקוס נהדרות עם זיגוג לימוני ואורז עם פול הן בערך כל מה שאנחנו חולמים עליו לארוחת צהרייםעמית חיה טויטו|מאסטר שף| פורסם26/10/1607:05 ![]() צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת |
המצרכים (6 מנות):לתערובת הקציצות:
לציפוי:
לזיגוג הלימוני:
לאורז:
אופן ההכנה:1מכינים את הקציצות: שמים את הדג הטחון בקערה, מוסיפים כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. 2מכינים את הציפוי: לאחר שהתערובת התייצבה במקרר יוצרים קציצות מעט שטוחות ויפות בידיים טבולות במים או בשמן זית. מסדרים את הקציצות על מגש. 3שמים את הקמח ופירורי הלחם בשתי קערות נפרדות, ובקערה נוספת טורפים את הביצים. 4מצפים היטב הקציצות בקערת הקמח ומנערים משאריות. מעבירים את הקציצות לקערת הביצים הטרופות לטבילה, ולאחר מכן ולציפוי בפירורי הלחם המוזהבים. 5מחממים מחבת עם שמן זית לטיגון. מטגנים את הקציצות המצופות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן. 6מכינים את הרוטב לזיגוג: מחממים סיר שטוח עם מעט שמן זית. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כדקה. 7מוסיפים את הדבש, מיץ הלימון, חצי כוס המים, המלח והפלפל. מניחים לרוטב להתבשל ולהצטמצם על להבה גבוהה כחמש דקות. מוסיפים את הקציצות. את עלי הבזיליקום והעירית הקצוצה מוסיפים רק לפני ההגשה כדי שיספגו מעט את הרוטב אבל ישארו קריספים. 8מכינים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית כ-10 דקות עד להזהבה. 9מוסיפים את שיני השום, הכוסברה, עשבי התיבול והאורז. מטגנים עוד 3-4 דקות עד שהאורז הופך ללבן. 10מוסיפים את המים, הפול הירוק, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים 20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן. 11מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד כ-10-15 דקות. 12מפרידים את האורז בעזרת מזלג, טועמים, מוסיפים מלח אם צריך ומגישים לצד הקציצות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |