אוכל
אוכל

בורקס תרד עם סלט חמוצים

בורקס מבצק נהדר שלא דורש קיפולים מסובכים, במילוי רענן של תרד וגבינה עם נשיכות זעתר, או בקיצור: ליווי מושלם לדרינק על המרפסת

|מאסטר שף| פורסם22:50
בורקס תרד של אלעד כהן (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:4.543reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

בצק::

  • כוס מים
  • כוס שמן תירס
  • 4 כוסות קמח
  • 100 גרם יוגורט כבשים
  • לציפוי: ביצה טרופה ושומשום

מילוי:

  • חצי בצל לבן, חתוך לחצאי טבעות
  • חבילה תרד
  • חצי קובייה גבינת המאירי
  • 30 גרם זעתר

סחוג תרד:

  • 50 גרם תרד
  • 3 שיני שום
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים, בלי הגרעינים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

מטבל יוגורט:

  • זרעים מעגבנייה אחת
  • 100 גרם יוגורט כבשים

סלט חמוצים:

  • קולרבי חתוך לגפרורים עבים
  • שומר חתוך לגפרורים עבים
  • שליש צרור נענע (רק עלים)
  • מלח
  • שחור

אופן ההכנה:

1מתחילים בבצק: בסיר מרתיחים מים ושמן. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והיוגורט. מערבבים בכף עץ עד שהמסה אחידה, מכסים במגבת ומניחים בצד לקירור.

2מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהתרד מאבד מנפחו. מניחים בצד לקירור.

3כשתערובת התרד קרה מוסיפים כף זעתר ואת הגבינה, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומעבירים למקרר.

4קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים במערוך לקבלת דסקיות בצק עגולות.

5מניחים במרכז כל דסקית כפית גדושה של מילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.

6טורפים ביצה, מורחים על הבורקס, מפזרים שומשום ואופים 14-12 דקות ב-180 מעלות, עד השחמה.

7טוחנים בבלנדר שום, פלפלים חריפים ועלי תרד תוך כדי זילוף שמן זית. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

8מערבבים בקערה את הקולרבי והשומר עם עלי נענע ומיץ ליים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

9מעבירים את היוגורט לכלי וסוחטים מעליו עגבנייה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:סביח
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il