
המצרכים (3 מנות):לניוקי:
לרוטב גבינה כחולה:
לשמן בזיליקום:
לברוקומיני:
אופן ההכנה:1מכינים שמן בזיליקום: שוטפים את עלי הבזיליקום ומייבשים לחלוטין. מחממים כוס שמן זית עד שהוא לוהט (כמו לטיגון). מסדרים את העלים בסיר קטן. מוזגים בזהירות את השמן הרותח על עלי הבזיליקום ומניחים להתקרר. טוחנים את השמן במוט ידני. מסננים דרך מסננת צפופה ושומרים את השמן הירוק והנקי בבקבוק לחיץ עד ההגשה (השמן המסונן נשמר כשבוע בקירור). 2רוטב גבינה כחולה: מחממים את החלב עם השמנת מתוקה וממיסים פנימה את הגבינה כחולה. מעבירים דרך מסננת צפופה ואז יוצקים את התערובת לתוך סיפון. טוענים את הסיפון ב-2 בלונים ומנערים. 3ממלאים קערה עם מי קרח, ומרתיחים סיר בגודל בינוני עם מים ומעט מלח גס. בסיר קטן ממיסים את החמאה, החרדל, כפית מלח והמים. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה. 4מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות, עד שהבצק נפרד מהדפנות. מורידים מהאש ובוחשים פנימה את הגבינות. לאחר מכן מוסיפים את הביצים לאט לאט, ביצה אחת בכל פעם. בוחשים היטב עד להטמעת הביצה בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה (ולבסוף החלמון). אם צריך, מחזירים את הסיר ללהבה תוך כדי ערבוב. 5מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומניחים לה להצטנן. מנטפים חתיכות מהבלילה לתוך הסיר עם המים הרותחים ומבשלים עד שהניוקים צפים. מסננים ומעבירים למי קרח ל-5 דקות. לאחר מכן מוציאים למגבת לייבוש. 6מרתיחים מים בסיר קטן עם מעט מלח. כשהמים רותחים מניחים פנימה את פרחי הברוקומיני וחולטים כ-2 דקות, עד קבלת צבע ירוק כהה ויפה. מוציאים מיד למי קרח. לקראת הגשה מוציאים מהמים ומייבשים. מקפיצים במחבת עם שמן זית כחצי דקה. 7סיום המנה: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הניוקי מעט. מקציפים קרם גבינה מהסיפון את תוך מרכז הצלחת, עליו מניחים את הניוקי והברוקומיני המוקפצים. מסיימים עם כמה טיפות שמן זית ושמן בזיליקום. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |