
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את השמן לטיגון. 2מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים על פומפייה לכיוון האורך, כדי לקבל רצועות ארוכות ככל האפשר. 3מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הביצים, המלח והפלפל, כפית אחת של סוכר, אבקת האפייה והחלב. אם הבצק נוזלי מדי, מוסיפים קמח עד לקבלת מרקם סמיך כמו דבק (חשוב מאוד!). מעבירים את הבצק המוכן לכוס גבוהה. 4חותכים את הגבינה לאצבעות ארוכות ברוחב כס"מ, ומשפדים בזהירות. 5טובלים כל שיפוד גבינה בבצק, עד שהבצק מגיע לעץ של השיפוד ומכסה לגמרי את הגבינה. במידת הצורך חוזרים על הפעולה (אם הבצק לא מחזיק, סימן שהוא נוזלי מדי). 6מפזרים על כף היד כמות קטנה של תפוחי אדמה מגוררים. מניחים במרכז את השיפוד עם הבצק, וסוגרים אצבעות כדי ליצור שכבה חיצונית של תפוחי אדמה. אם נשארים חורים, חוזרים על הפעולה עד לקבלת כיסוי מלא. 7מטגנים בשמן עמוק כ-5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. אם השיפוד מתפרק תוך כדי טיגון, סימן שהבצק לא כיסה מספיק את הגבינה. מניחים על נייר סופג ומגישים מיד. * אפשר להשתמש בירקות אחרים כמו בטטה, קישוא, סלק או גזר, וגם לגוון בגבינות: בולגרית, מוצרלה, צאן, גבינת עזים, כחולה ועוד. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |