
המצרכים (2 מנות):לקצף הפלפלים:
לדגים:
אופן ההכנה:1קצף פלפלים: לוקחים את הגמבות, מניחים על קערת נירוסטה הפוכה וצורבים עם ברנר על להשחרת הקליפה מכל הכיוונים. נותנים להן להתקרר מעט ואז מסירים את הליבה והזרעים וחותכים גס. 2מעבירים את הגמבות (עם הקליפה) למסחטת מיצים וסוחטים לקבלת מיץ. 3כשהמיץ יוצא, לוקחים כוס של שמנת, 50 גרם חמאה, קורט מלח וקורט פלפל ושמים בסיפון יחד עם המיץ. סוגרים, מנערים היטב ואז טועמים ומתקנים תיבול. מטעינים 3 רמות של גז ונותנים לזה לנוח במקפיא עד סיום הכנת המנה. 4לוקחים את הבצלים, חותכים אותם ומטגנים עם 2 כפות שמן זית בערך 12 דקות עד הזהבה, אגב ערבוב מדי פעם. מתבלים במלח וקורט פלפל. 5מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לרוחב לעיגולים בקוטר של 3 מ"מ ומבשלים כמו צ'יפס במחבת נוספת עם שמן זית ומעט שום ורוזמרין עד שנהיים זהובים (משהו כמו 2-3 דקות). 6דניס: לוקחים מחבת נוספת, מזליפים שמן ושמים מעט שום. כשהשום מתבשל מניחים את פילה הדניס עם צד העור כלפי מטה. מבשלים עד שהעור הופך קריספי (בערך 3 דקות), והופכים לדקה נוספת. 7הגשה: כשהדג מוכן, שמים בצלחת כאשר התפוחי אדמה מסודרים כמו דומינו לצד הדג. שמים את הבצלים המטוגנים ליד ואז לוקחים את הסיפון, מנערים אותו למשך דקה ויוצקים מקצף הפלפלים מעל. מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |