אוכל
אוכל

דג מרוקאי וסלט בורגול

גרסה עשירה ומפנקת לדג המרוקאי המוכר: מצד אחד החשודים המיידיים - פלפל חריף, פפריקה ושום, מצד שני - חומוס, במיה וגם סלט בורגול רענן בצד. יופי של דרך לחדש בארוחת השבת הבאה

|מאסטר שף| פורסם11:17
דג מרוקאי של דיאנה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:3.432reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • פילה דג לבן
  • חצי כוס מים
  • רבע כוס שמן
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • פלפל חריף אדום
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • קילו במיה

לסלט בורגול:

  • חצי שקית בורגול, מושרה במים ומסונן
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • גרגירים מרימון שלם
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב לדג: מערבבים בקערה את המים והשמן ומוסיפים פפריקה מתוקה ומלח. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.

2חותכים את פילה הדג וטובלים ברוטב.

3מעבירים את הדג לסיר ושופכים עליו את יתרת הרוטב.

4מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס ומבשלים 25 דקות. במהלך הבישול דואגים להרטיב מדי פעם את הדג ברוטב.

5קוצצים את הפלפל האדום החריף ומסדרים על הדג. מוסיפים גם את השום הפרוס.

6מבשלים 15 דקות ומוסיפים את הבמיה.

7סלט הבורגול: מערבבים בקערה את הבורגול עם הפטרוזיליה וגרגירי הרימון.

8מוסיפים את המיץ הלימון ומתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il