אוכל
אוכל

מרק אפונה וגזר עם קוביות חזה אווז מעושן לצד פרנות עשבי תיבול

מרק אפונה עשיר וכיפי עם שלוש תוספות מרגשות: אפונת שלג שתמיד משמחת אותנו, קוביות חזה אווז מטוגנות ופרנות אפויות עם עשבי תיבול שקשה לא לחסל גם בלי קשר למרק

|מאסטר שף| פורסם12:23
מרק אפונה וחזה אווז  (צילום: דניאל בראון, מאסטר שף)
צילום: דניאל בראון, מאסטר שף
Rating:4.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

למרק:

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כף סוכר
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כוסות אפונה יבשה
  • 5-6 כוסות מים רותחים
  • 60 גרם חזה אווז מעושן חתוך
  • לקוביות של כ־ 1 ס״מ
  • 1 כוס אפונת שלג (אפונה סינית), חתוכה לרצועות דקות ואלכסוניות
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לפרנה:

  • 1 ק״ג קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • חופן עלים טריים של בזיליקום, רוזמרין ומרווה
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 2 שיני שום כתושות ומעורבבות ב-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1לפרנה: מחממים תנור ל־ 220 מעלות. בקערה מניחים את כל החומרים היבשים: קמח, שמרים וסוכר, ומערבבים.

2מוסיפים מים פושרים ומתחילים ללוש. לאחר איחוד ראשוני של הבצק מוסיפים מלח ולשים שוב. (הבצק יהיה דביק במידה, אך תוך תנועות לישה גם ייפרד מדפנות הכלי). לשים 6-8 דקות לפחות. מניחים מעל שקית ניילון ומתפיחים התפחה ראשונה במשך כחצי שעה. מורידים את נפח הבצק ומתפיחים שנית במשך כחצי שעה (מומלץ לתת לבצק 3 התפחות לפחות).

3בידיים משומנות היטב קורצים עיגולים מהבצק בגודל של פיתה. משטחים ופותחים כל כדור בתנועות סיבוביות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים על הבצק עשבי תיבול ופלפל חריף. מזלפים מעל כל פרנה מעט מתערובת שמן הזית והשום ואופים במשך כ־ 20 דקות.

4במחבת מטגנים בצל בשמן זית עד לשקיפות (בערך 5 דקות). מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן מעל להבה בנונית אגב ערבוב עד לקרמול הבצל (10 דקות נוספות). מוסיפים את קוביות הגזר ולאחר מכן את האפונה היבשה ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומתבלים (אם יש צורך מדללים את המרק ניתן להוסיף מים רותחים). מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי עד שהאפונה רכה לגמרי.

5במחבת מקפיצים את קוביות חזה האווז כ-3 דקות עד להזהבה ומניחים בצד עד ההגשה (אין צורך בשמן).

6במחבת אחרת מקפיצים את אפונת השלג יחד עם השום 2-3 דקות, עד שהאפונה מתרככת ממש מעט ומשנה צבע לירוק כהה יותר. מניחים בצד עד להגשה.

7הגשה: יוצקים מרק לקערות הגשה ומוסיפים מעט מקוביות חזה האווז ומעט מאפונת השלג. מגישים לצד פרנה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il