אוכל
אוכל

ריזוטו פורצ'יני עם שכבות פטריות

ריזוטו עדין שמקבל את טעמו העשיר מפטריות פורצ'יני ויין לבן, ומוגש עם פטריות שמפיניון ופאנגי בשכבות, אבל הקטע האמיתי כאן הוא ההגשה: ריזוטו בצנצנת? הדבר הראשון שיצא לנו מהפה זה "וואו"

|מאסטר שף| פורסם11:01
מישה לדרמן – ריזוטו פטריות   (תמונת AVI: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 4-6 שיני שום, פרוסות דק
  • כוס יין לבן
  • 200 גרם אורז ריזוטו
  • 50 גרם פרמז'ן
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 2 חבילות פטריות שיטאקי
  • חבילת פטריות פורצ'יני קצוצות מיובשות
  • פטריות סיניות פאנגיות או חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 40 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1משרים את פטריות הפורצ'יני בחצי כוס מים רותחים. מסננים ושומרים את הנוזלים.

2מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד שקיפות, בערך 5 דקות. מכניסים למחבת את השום, הפטרוזיליה ואת האורז, מערבבים היטב ולאחר דקה, שופכים את כוס היין.

3מבשלים עד שלא רואים נוזלים במחבת, ואז מוסיפים בהדרגה את נוזלי ההשריה של הפטריות ובהמשך את ציר העוף, 1-2 מצקות בכל פעם. אחרי שנגלה אחת של נוזל נספגה מוסיפים את הנגלה הבאה. חוזרים על תהליך הוספת הנוזלים והערבוב 15 דקות עד שהאורז אל דנטה.

4בוחשים פנימה את פטריות הפורצ'יני. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ופרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ונותנים לו לנוח לכמה דקות.

5לוקחים מחבת גריל, מחממים את פטריות הפאנגי (או השמפיניון) והשיטאקי עד שמזהיבות. כאשר הפטריות מוכנות, שמים אותן על נייר סופג.

6הרכבת המנה: שמים את הפטריות פאנגי בתחתית הצנצנת, לאחר מכן, את הריזוטו ואחר כך שכבה של עוד פטריות ואחר כך ריזוטו ובסוף עוד שכבה של פטריות. מגישים מיד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il