אוכל
אוכל

דושפרה - מרק תפוחי אדמה עם כיסוני תפוחי אדמה

המנה הזו של אלברט איפראימוב חוגגת את תפוחי האדמה עם נוכחות יפה גם במרק וגם בתוך הכיסונים, ועושה את זה כל כך טוב, שהוא יכול לדלג את דרכו לנבחרת "מאסטר שף"

|מאסטר שף| פורסם14:15
דושפרה - מרק תפוחי אדמה עם כיסוני תפוחי אדמה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לבצק הכיסונים:

  • חצי קילו קמח
  • כוס עד כוס וחצי מים
  • כפית מלח

למילוי:

  • 2 תפוחי אדמה לבנים
  • 40 גרם חמאה
  • פלפל שחור
  • מלח

למרק:

  • 2 ליטר ציר עוף
  • 3 תפוחי אדמה אדומים
  • 1 גמבה
  • 1 בצל
  • חמאה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1המילוי: מקלפים את תפוחי האדמה הלבנים וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במים רותחים 30-35 דקות עד לריכוך.

2מועכים את תפוחי האדמה ליצירת פירה, מערבבים עם החמאה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לשק זילוף.

3הכיסונים: מערבבים את כל המרכיבים ליצירת בצק אחיד, לשים טוב כ-10 דקות ומניחים בצד למנוחה של 15-30 דקות.

4מרדדים את הבצק דק וחותכים לקוביות של ס"מ וחצי על ס"מ וחצי. מניחים במרכז כל ריבוע מהמילוי ומקפלים לצורת טורטליני.

5המרק: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של 1X1 ס"מ ואת הגמבה והבצל לקוביות קטנות.

6מטגנים במחבת את תפוחי האדמה בשמן זית ומעט חמאה כ-10 דקות. מורידים מהאש.

7באותה מחבת מטגנים כ-10 דקות את הבצל והגמבה.

8מרתיחים סיר עם ציר העוף, וכשהציר מגיע לרתיחה מוסיפים את הירקות. מבשלים כ-10 דקות ומתקנים טעמים עם מלח ופלפל.

9מוסיפים את הכיסונים ומבשלים מקסימום 10 דקות. מגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il