אוכל
אוכל

מקרוני בציר דגים ועגבניות צלויות

מנה של דייגים בניחוח אניס – פסטה עשויה ביד עם רוטב חמאתי נפלא ועשיר בטעמים

|מאסטר שף| פורסם23:20
מקרוני דגים ועגבניות צלויות - חופית סרמילי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.580reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפסטה:

  • 100 גרם קמח דורום
  • 100 גרם קמח לבן רגיל
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס מים חמימים
  • 1 שיפוד עץ ארוך

לרוטב:

  • 5 עגבניות מגי חתוכות לרבעים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 3 פלפלים מתוקים יבשים 2 חריפים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • שליש כוס ערק
  • רבע כוס יין לבן
  • ראש של דג פרידה
  • ראש של דג לברק
  • ליטר מים
  • 3 שערות של זעפרן מושרות 10 דקות במעט מים חמים
  • 100 גרם חמאה
  • 4 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1מניחים את הקמחים על קרש גדול ויוצרים גומה. מניחים את המלח והמים במרכז ומתחילים לערבב במזלג. אחר כך לשים עד לקבלת בצק אלסטי, ומניחים ל-20 דקות.

2לוקחים חתיכה מהבצק, מרדדים ויוצרים שורות דקות מלפפים על השיפוד ומרדדים לצורה של מקרוני ארוך, דק וחלול. מוציאים את השיפוד בעדינות וכך עושים על כל הבצק.מניחים בתבנית מקומחת בקמח דורום.

3מסדרים בתבנית את העגבניות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים 20 דקות ב-200 מעלות.

4בסיר רחב מטגנים בשמן זית פלפל חריף ושום 3 דקות. מוסיפים ערק ויין, מצמצמים, מוסיפים את הראשים ואת המים ומבשלים 20 דקות. מוסיפים לסיר את העגבניות הצלויות ואת הזעפרן, מבשלים 10 דקות נוספות, ממליחים מעט ומסננים.

5יוצקים למחבת כוס ציר מסונן ומוסיפים בהדרגה את החמאה. מצמצמים, מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.

6את יתרת הציר מניחים בסיר קטן, מבשלים בו את הפסטה דקה, מעבירים מיד לרוטב המצומצם ומגישים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il