אוכל
אוכל

דג בים של אש

המתכון של מתן חליבה ממאסטר שף בהשראת המנה המיתולוגית של אייל שני: מוסר ים שלם צלוי עם לימון, ירקות בתנור ועגבניות ביין לבן וחמאה. מרווה שרופה תשלים את התמונה ואת הטעם

|מאסטר שף| פורסם11:23
מוסר ים של מתן חליבה (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:3.629reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • דג מוסר שלם
  • 2 גזרים, חתוכים לאורכם
  • 2 קישואים, חתוכים לאורכם
  • 300 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 300 גרם עגבניות רגילות, חתוכות לפלחים
  • 10 גרם יין לבן
  • 100 גרם חמאה
  • עלי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • לימון, פרוס
  • מרווה

אופן ההכנה:

1מלהיטים מחבת פסים, ממליחים את כל הירקות וצורבים אותם.

2מעבירים את כל העגבניות לסיר עם יין לבן וחמאה ומתבלים בתימין, מלח ופלפל.

3מחממים תנור ל-300 מעלות, חורצים את הדג וממלאים אותו בפרוסות לימון. צולים את הדג 15-20 דקות.

4הרכבת המנה: מעבירים לצלחת הגשה את תערובת העגבניות, מעליה מסדרים את הירקות הקלויים ועליהם מניחים את הדג.

5ממליחים, ושורפים מרווה מעל הדג בעזרת ברנר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il