
וונטון במרק אסייתימנה אסייתית של יונתן רושפלד: מרק בנוסח סיני עם כיסונים במילוי בשר ופטריות בג'ינג'ר![]() |
המצרכים (4 מנות):
למילוי:
למרק:
אופן ההכנה:1מכינים בצק פסטה (מהמתכון הזה). 2מרדדים את בצק הפסטה לעלים דקים מאוד. חותכים למלבנים בגודל של 10 ס"מ על 6 ס"מ על משטח מקומח. סה"כ 12 מלבנים (3 לאדם). 3מניחים את הבצק על המשטח המקומח ואת השוליים העליונים מברישים עם הביצה הטרופה. 4מעבדים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עם להב מתכת עד שנוצרת משחה חלקה. מחלקים את המשחה ל-12 כדורים, מניחים על כל עלה, סוגרים רק את השליש התחתון (השליש העליון הוא בצק ללא מילוי) ומהדקים. מניחים בתבנית - אפשר להכין מראש כמה שעות ולאחסן בקירור. 5מכינים את המרק: מרתיחים את המים, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, הלמון גראס, השום, הבצל והעצמות רבע שעה. מוסיפים פטריות שיטאקה, בזיליקום, סוכר ומיץ לימון ונותנים עוד כמה דקות. כשהמרק מוכן, מכניסים את הוונטון ל-5 דקות ומגישים. * אפשר לעשות את המתכון עם עוף במקום פילה בקר. * למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף טרי חתוך לטבעות דקות. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |