אוכל
אוכל

וונטון במרק אסייתי

מנה אסייתית של יונתן רושפלד: מרק בנוסח סיני עם כיסונים במילוי בשר ופטריות בג'ינג'ר

|מאסטר שף| פורסם15:12
וון טון בשר בקר (תמונת AVI: mako)
Rating:338reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 250 גרם בצק פסטה (ראו מתכון בלינק)
  • ביצה טרופה עם מעט מים

למילוי:

  • 250 גרם פילה בקר
  • 20 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 50 גרם פטריות שיטאקה טריות, ללא הרגל
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף שמן שומשום

למרק:

  • 2 ליטר מים
  • 1 שורש ג'ינג'ר קלוף (כ-100 גרם), פרוס דק
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1 מקל למון גראס
  • 4 שיני שום שלמות
  • 1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
  • 250 גרם של חתיכות מעצמות (או גרונות של עוף או בשר חתוך לרצועות דקות)
  • כוס פטריות שיטאקה, חתוכות לפרוסות דקות
  • כוס של עלי בזיליקום
  • כף סוכר
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1מכינים בצק פסטה (מהמתכון הזה).

2מרדדים את בצק הפסטה לעלים דקים מאוד. חותכים למלבנים בגודל של 10 ס"מ על 6 ס"מ על משטח מקומח. סה"כ 12 מלבנים (3 לאדם).

3מניחים את הבצק על המשטח המקומח ואת השוליים העליונים מברישים עם הביצה הטרופה.

4מעבדים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עם להב מתכת עד שנוצרת משחה חלקה. מחלקים את המשחה ל-12 כדורים, מניחים על כל עלה, סוגרים רק את השליש התחתון (השליש העליון הוא בצק ללא מילוי) ומהדקים. מניחים בתבנית - אפשר להכין מראש כמה שעות ולאחסן בקירור.

5מכינים את המרק: מרתיחים את המים, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, הלמון גראס, השום, הבצל והעצמות רבע שעה. מוסיפים פטריות שיטאקה, בזיליקום, סוכר ומיץ לימון ונותנים עוד כמה דקות. כשהמרק מוכן, מכניסים את הוונטון ל-5 דקות ומגישים.

* אפשר לעשות את המתכון עם עוף במקום פילה בקר.

* למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף טרי חתוך לטבעות דקות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il