
המצרכים (4 מנות):לבשר והירקות
לאגסים:
לפיסטוקים:
אופן ההכנה:1משמנים את כתף הטלה בשמן זית מכל הכיוונים, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס ומניחים אותו בצד לנוח כחצי שעה על תבנית נור מרופדת בנייר אפייה. 2שוטפים היטב את תפוחי האדמה והגזר, חוצים אותם לשניים (לא מקלפים) ומסדרים לצד נתח הבשר בתבנית.מפזרים מעל הירקות סילאן ומעט פלפל חריף גרוס. 3מחממים תנור ל-150-160 מעלות ואופים את כתף הטלה כשעה. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים את הבשר עוד כ-20 דקות. מדי פעם מפזרים בכף על הירקות את השומן שניגר מהבשר. 4מכינים את האגסים המקורמלים: מקלפים את האגסים וחוצים אותם לחצי. 5ממיסים סוכר לבן על מחבת עד שהוא נמס והופך לקרמל נוזלי. מוסיפים את האגסים עם הצד החתוך כלפי מטה. אחרי דקה או שתיים הופכים אותם כדי שהקרמל יעטוף את האגס מכל הצדדים. 6במחבת קטנה ממיסים את סוכר לפיסטוקים ומוסיפים פיסטוקים קלופים כשהוא הופך לקרמל. מבשלים יחד לצבע זהב-חום בהיר ונזהרים שלא יישרף. מורידים מהאש. 7שהבשר מוכן פורסים אותו לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת עם הירקות, האגסים והפיסטוקים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |