אוכל
אוכל

דג ממולא על קרם עגבניות

מחפשים מנה מפנקת על אמת, אבל ממש לא מתחשק לכם לבלות את כל היום במטבח? קלטנו אתכם: קבלו פילטים של לברק ממולאים בחציל קלוי על האש עם פטה וצנוברים, מוגשים על קרם עגבניות חמאתי וזוקיני מטוגנים בפחות משעה

|מאסטר שף| פורסם10:24
פילה דג ברוטב עגבניות (צילום: דניאל בר און, מאסטר שף)
צילום: דניאל בר און, מאסטר שף
Rating:4.717reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

למילוי:

  • 1 חציל בלאדי בגודל בינוני-קטן
  • 30 גרם גבינת פטה מגוררת
  • חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 כפות צנובר קלוי
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל

לקרם:

  • 4 עגבניות קלופות
  • שן שום קצוצה
  • כף שמן זית
  • מיץ מלימון לפי הטעם
  • מלח
  • 50 גרם חמאה

לדג:

  • 2 דגי לברק במשקל 600 גרם, מפולטים וללא אדרות (למתכון זה משתמשים רק בפילטים, גם דגים אחרים כמו דניס ובורי יתאימו)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1קולים חציל על אש גלויה או בתנור עד שקליפתו משחירה מכל הכיוונים והוא התרכך לחלוטין. כשהחציל מוכן מקלפים אותו בזהירות ומעבירים את בשר החציל למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.

2כשהחציל התקרר מעבירים אותו לקערה, מוסיפים את הפטה, הפלפל החריף, הצנובר, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב (לחציל צריך להיות מרקם גס במתקבל בזכות הערבוב). טועמים - המילוי צריך להיות מתובל וטעים בפני עצמו.

3קולפים את העגבניות וטוחנים היטב בבלנדר, לפחות 5 דקות, עד ששמתקבל שייק עגבניות חלק בצבע בהיר.

4על מחבת מחממים שמן זית עם שום ושופכים פנימה את העגבניות הטחונות. מערבבים ומוסיפים מלח ומיץ לימון. טועמים, רצוי שיהיה טעם מעט חמוץ. מוסיפים חמאה רכה ותוך כדי ערבוב קל ממיסים את החמאה לתוך הקרם עד שנוצרת תערובת אחידה וקרמית. טועמים לשיפור טעמים.

5לדג: שמים שמן זית ומלח על הדגים. שמים את המילוי בין שני הפילטים (כמו סנדוויץ'). מחממים מחבת עבה ושמים שמן זית. מניחים בזהירות את סנדוויץ' הדג (עור למטה) על המחבת לצריבה חזקה כדי שהעור יהיה קריספי. אחרי שתי דקות בזהירות הופכים ל-2 דקות נוספות, כדי שהעור של הדג השני יהיה קריספי גם הוא.

6עבירים לתנור שחומם ל-170 מעלות ל-5-7 דקות, עד שהדגים מבושלים לחלוטין וצבע בשרם נהיה לבן.

7בזמן שהדג בתנור: מחממים שמן לטיגון עמוק, מקמחים היטב את רצועות הזוקיני ומטגנים ב-2 נגלות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במעט מלח.

8להגשה: מניחים מקרם העגבניות על הצלחת, במרכז שמים את הדג ומעליו רצועות זוקיני. מגישים מיד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il