אוכל
אוכל

חצ'פורי ללא גלוטן

כולנו התרגשנו מהסיפור של איציק ב"מאסטר שף", ששניים מילדיו חולי צליאק. עכשיו, בבוקר שאחרי, הגיע הזמן להפסיק להתרגש ולהתחיל לאפות: חצ'פורי גאורגי בשרי טעים טעים, והכי חשוב - בלי גלוטן

|מאסטר שף| פורסם06:24
חצ'אפורי ללא גלוטן (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
Rating:4.854reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לבצק:

  • שקית קמח שמרים ללא גלוטן (350 גרם)
  • ביצה אחת
  • כוס מים
  • חצי כוס שמן
  • כפית מלח

למילוי:

  • 300 גרם אנטרקוט, טחון או קצוץ
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • כפית כוסברה יבשה
  • כפית פטרוזיליה יבשה
  • כפית שמיר יבש
  • חצי כפית זרעי כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 חלמונים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מכניסים למיקסר את כל המרכיבים למעט המלח ומערבלים עם וו לישה עד לקבלת עיסה אחידה, לא מוצקה מדי ולא דלילה מדי. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה. מכסים את הבצק ומתפיחים חצי שעה.

2מכינים את המילוי: קוצצים את הבשר (אם הוא לא נטחן מראש), את הבצל ואת השום.

3מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הבשר והשום וממשיכים עד שכל הבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכבים את האש ומניחים בצד.

4מוציאים מהבצק התפוח את האוויר בכמה אגרופים קלים ומחלקים לארבעה כדורים קטנים. מתפיחים שוב כ-10 דקות.

>> לכל המתכונים השווים מהפרק האחרון

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מקמחים משטח עבודה ומרדדים את כדורי הבצק לעיגולים. יוצרים מכל עיגול מעין סירה על ידי הידוק ב-2 צידי העיגול ויצירת שוליים. אופים את סירות הבצק כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.

7ממלאים את הסירות במילוי הבשר, מניחים בזהירות חלמון שלם על כל אחת ואופים עוד כ-12 דקות. מגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il