אוכל
אוכל

מדליוני פילה בקר בשום, ג'ינג'ר וצ'ילי

מנה עיקרית טעימה ומרשימה במיוחד, שמכינים בקלות: פילה בקר עסיסי ברוטב של פטריות עם שום, ג'ינג'ר וצ'ילי. גם חגיגי וגם טעים

|מאסטר שף| פורסם11:50
מדליוני פילה בקר (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת 12
Rating:4.214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 3 כוסות ציר בקר
  • 1 גזר חתוך לפרוסות
  • 1 סלרי חתוך לפרוסות
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • 4 גבעולי טימין
  • חצי פלפל צ'ילי טרי
  • 1 עצם עם מח
  • 3 מדליוני פילה בקר בעובי 4 ס"מ
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 2 פטריות פורטבלו קצוצות
  • 1 פטריית מלך היער

אופן ההכנה:

1מבשלים בסיר קטן את ציר הבקר עם הגזר, הכרישה, הסלרי, הבצל, 4 ענפי טימין, עצם מח וחצי צ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות. מסננים לקבלת נוזל נקי ללא חתיכות של ירקות.

2מתבלים את הבשר במלח, פלפל ושמן זית וצורבים על מחבת פסים חמה מאוד מכל הכיוונים, כדקה מכל צד, כולל הדפנות. מוציאים מהמחבת ומתבלים בתערובת של שום, ג'ינג'ר, טימין מענף אחד ושמן זית. מניחים בצד.

3למחבת שצרבנו בה את הבשר מוסיפים את הציר שבישלנו, מוסיפים חומץ בלסמי ומבשלים עד שהרוטב מתצמצם ומסמיך.

4מוסיפים את הפטריות ומבשלים כמה דקות עד שהן רכות.

5מוסיפים את הבשר ל-2 דקות למידת עשיה מדיום רייר או 3 דקות למדיום ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il