אוכל
אוכל

מרק כתום סגול

אז בגמר גילינו שמרק כתום יכול להיות סגול, ובעיקר שהוא הולך מעולה – מ-עו-לה! – עם טורטליני במילוי בשר. תודה, שחר

|מאסטר שף| פורסם23:45
מרק כתום סגול  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:3.342reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

למרק:

  • ליטר ציר בקר
  • בטטה סגולה
  • בטטה כתומה
  • גזר
  • בצל סגול
  • 150 גרם דלעת
  • 5 שיני שום
  • ענף רוזמרין
  • ענף תימין
  • 2 עלי דפנה

לבצק:

  • 350 גרם קמח
  • חצי כפית מלח
  • מים לפי הצורך

למילוי הבשר:

  • בצל
  • 200 גרם בשר טחון
  • 50 גרם שומן כבש
  • כמה עלי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור

לצ'יפס בטטות:

  • חצי בטטה כתומה
  • חצי בטטה סגולה
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1המרק: מרתיחים בסיר גדול את ציר הבקר. מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר יחד עם השום, התימין, הרוזמרין ועלי הדפנה ומבשלים כשעה.

2הבצק: מערבבים את המלח והקמח ומתחילים להוסיף מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של כחצי שעה.

3מילוי הבשר: קוצצים את הבצל דק דק ומערבבים עם הבשר, השומן ועלי התימין לכדי תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4משטחים את הבצק בעזרת מערוך לעובי מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מתערובת הבשר ומקפלים לצורת טורטליני.

5מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הכיסונים למשך 7 דקות. מסננים.

6מוציאים את ענפי התימין והרוזמרין ואת עלי הדפנה מהמרק וטוחנים אותו לקבלת מרקם קרמי. מאזנים טעמים עם מלח, לימון ופלפל.

7צ'יפס בטטות: פורסים את הבטטות דק במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק.

8הגשה: מוזגים את המרק לצלחת עמוקה, מסדרים כמה טורטלינים במרכז ועליהם את צ'יפס הבטטה.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il