אוכל
אוכל

ניוקי גבינות בחמאת מרווה

הניוקי שהעבירו את נתנאל אלקובי לשלב הבא לא היו איטלקיים במיוחד לדעת השופטים, אבל כן היו טעימים באופן חריג והזכירו להם מאכלים שהם זוכרים ואוהבים מהבית. ומה צריך יותר מזה?

|מאסטר שף| פורסם23:00
ניוקי גבינות בחמאת מרווה (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לניוקי:

  • הרבה מלח גס, לצלייה
  • קילו תפוחי אדמה ייעודים לאפייה
  • 2 חלמוני ביצה
  • 150 גרם קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • קמח אורז, לקימוח

לרוטב:

  • חמאה
  • עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • כדור מוצרלה פרסקה
  • פרמזן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור במלח גס, מסדרים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) וצולים 40 דקות.

2מוציאים מהתנור ומצננים עד קירור מוחלט.

3מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים אותם למחית. מוסיפים את החלמונים, הקמח והתבלינים ומערבבים בעדינות ליצירת כדור בצק.

4מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומקמחים את משטח העבודה בקמח אורז. מייצרים נקניק מכל כדור ופורסים לניוקי בגודל הרצוי.

5מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים (זה הסימן שהם מוכנים). בינתיים מחממים במחבת חמאה ועלי מרווה.

6מוציאים את הניוקי המבושלים ישירות למחבת, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומקפיצים אותם קלות בחמאה.

7מחממים תנור לחום מקסימלי.

8מעבירים את הניוקי לכלי שמיועד לתנור, קורעים מעליהם את המוצרלה ומפזרים פרמזן.

9מכניסים לתנור ל-4 דקות, לקרמול ויצירת קראסט.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il