אוכל
אוכל

קציצות דגים ברוטב חמוסטה

מכירים קובה חמוסטה? דמיינו לכם את אותו רוטב חמוץ וממכר, רק עם קציצות דגים עסיסיות במקום קובה. עכשיו תפסיקו לדמיין ותתחילו לבשל

|מאסטר שף| פורסם23:03
קציצות דגים בחמוסטה (צילום: אמיר מנחם, שידורי קשת)
צילום: אמיר מנחם, שידורי קשת
Rating:4.6100reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 8 עלים של סלרי
  • 8 עלים של סלק ירוק (בלי החלק הלבן)
  • מיץ מ-2 לימונים
  • גרדה מלימון אחד
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל לבן

לקציצות:

  • 4 יחידות של פילה דניס בלי עצמות ובלי עור
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל
  • חצי פלפל חריף
  • חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד להזהבה.

2מוסיפים לסיר עלי סלרי ועלי סלק ומטגנים כמה דקות.

3מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מיץ לימון, גרדה, כורכום, מלח, פלפל שחור ולבן ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

4בינתיים מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד המזון את פילה הדג, שום, בצל, כוסברה ופלפל חריף. מעבירים לקערה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.

5יוצרים מהתערובות קציצות עגולות ומוסיפים אותן לסיר הרוטב. מבשלים כ-10 דקות.

אופציה: אפשר לטגן את הקציצות לפני הכנסתן לרוטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il