אוכל
אוכל

כיסוני גבינות

כמה פשוט ככה טעים: כיסונים מבצק פסטה שמכינים לבד, במלוי גבינות ופלפל שחור, שלוש דקות במים ועוד דקה במחבת עם צ'ילי ובזיליקום. במקור משתמשים בגבינת בורסן, אבל אפשר גם תערובת גבינות מהבית

|מאסטר שף| פורסם10:20
כיסוני גבינות (צילום: דניאל בראון, מאסטר שף)
צילום: דניאל בראון, מאסטר שף
Rating:4.528reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבצק:

  • 300 גר קמח
  • 3 ביצים
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 2 חבילות (150 גרם כל אחת) גבינת בורסן עם פלפל שחור

אופציה נוספת למילוי גבינות:

  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 80 גרם גבינת פקורינו מגוררת
  • 20 גרם פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מערבבים את הביצים, הקמח והמלח לתערובת אחידה ולשים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (בערך 10 דקות). עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למנוחה של 20 דקות במקרר.

2מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 2 מ”מ.

3מניחים עלה פסטה על משטח עבודה מקומח. מניחים תלוליות מגבינת הבורסן (או תערובת הגבינות) במרווחים קבועים בצדו הימני או השמאלי של העלה. מקפלים את העלה לחצי לאורכו, כך שכל התלוליות מכוסות. בעזרת גלגלת פסטה או רינג חותכים סביב התלוליות בצורת חצי עיגול. מהדקים את הפסטה היטב מסביב לגבינה ליצירת צורת הרביולי.

4לרוטב: ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הצ'ילי הפרוס, מטגנים דקה ואז מוסיפים את עלי הבזיליקום. מתבלים במלח לפי הטעם.

5מבשלים את הרביולי במים רותחים בערך 3 דקות. מסננים ושמים ברוטב, ומערבבים בעדינות כדי שהרוטב יעטוף הכל. מעבירים לצלחת ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il