
 המצרכים :
 לציר שורשים:
 לקרם עגבניות:
 לעגבניות השרי הצלויות:
 אופן ההכנה:1ציר שורשים: מקלפים את השורשים ואת הגזר, חותכים לגודל בינוני ומבשלים במים ברתיחה תמידית עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל. מסננים. 2קרם עגבניות: מסננים את העגבניות השלמות מנוזלים. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את העגבניות יחד עם השום הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 3מבשלים עד שהעגבניות "מתייבשות" מעט, טוחנים הכל ומזלפים שמן זית תוך כדי הטחינה עד לקבלת קרם. מוסיפים ריקוטה, מערבבים ומניחים בצד. 4עגבניות שרי: מחממים תנור ל-200 מעלות. 5עוטפים את עגבניות השרי בשמן זית וממליחים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים עד שהקליפה מתחילה להיפרד מהעגבנייה. מקלפים ומניחים להצטנן. 6ריזוטו: קוצצים את בצלי השאלוט דק דק ומאדים במחבת עם כחצי מכמות החמאה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לאידוי הנוזלים. 7מסננים את קוביות העגבניות המשומרות ומוסיפים לתבשיל. מבשלים הכל יחד. 8מוסיפים את האורז ומערבבים. אחרי 5 דקות מתחילים להוסיף, לאט ובהדרגה, את ציר השורשים. בכל פעם שנגמרים הנוזלים מוסיפים עוד מהציר. מערבבים כל הזמן וממשיכים כך עד שהאורז מגיע למידת עשייה אל דנטה. מוסיפים את שארית החמאה ומעט פרמזן מגורד ומערבבים. 9צלחות: שמים בקערה מעט מקרם העגבניות ועליו את הריזוטו. מקשטים בעגבניות השרי הצלויות ומגישים. המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים. ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |