1מערבבים את מיץ הסלק עם ציר הירקות ושמים בסיר מעל להבה נמוכה במקביל להכנת האורז.
2ממיסים חצי מהחמאה בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שנהיים שקופים (בערך 2-3 דקות). מוסיפים את האורז ומטגנים דקה נוספת.מוסיפים את היין ואגוז המוסקט, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שהיין התאדה.
3מוסיפים 2 מצקות מהציר הסגול לריזוטו ומערבבים עד לספיגה. ממשיכים לחזור על התהליך עד שהריזוטו מוכן - זה לוקח בערך 17 דקות, הכי חשוב לטעום ולבדוק בעצמכם. הריזוטו צריך להיות רך אך לא עיסתי – כל גרגיר צריך לשמור על המרקם שלו ולהיות מורגש בלעיסה. במהלך הבישול מקפידים לערבב ללא הפסק.
4מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, בוחשים פנימה את החמאה והפרמז'ן ומגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים