אוכל
אוכל

כיסוני בשר ברוטב יוגורט

כיסוני בצק ממולאים בכבש ובקר עם תבלינים ואגוזי קשיו שטוגנו בבשר כבש, ומבושלים ברוטב יוגורט עם שום ונענע, שן אחת בבישול ושן אחת בנפרד. התענוג פה הוא גדול, ונמצא בפרטים הקטנים

|מאסטר שף| פורסם10:57
כיסוני בשר ויוגורט  (צילום: דניאל בראון, מאסטר שף)
צילום: דניאל בראון, מאסטר שף
Rating:3.137reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

לבצק:

  • ½ 1 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף שמן קנולה
  • מלח - מתחילים עם כפית ומוסיפים לפי הצורך

למלית:

  • 1 בצל קצוץ
  • קילו תערובת כבש ובקר טחונים
  • 2 חתיכות שומן כבש
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 10 אגוזי קשיו

לרוטב יוגורט:

  • 4 כוסות יוגורט עזים
  • 3 שיני שום מעוכות
  • 1 כוס ציר עוף
  • צרור נענע קצוצה
  • מלח

להגשה:

  • 10 אגוזי קשיו

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: בקערה לשים קמח, מים, מלח ושמן עד לקבלת בצק. מניחים בצד להתגבשות למשך חצי שעה.

2מלית: במחבת עם מעט שמן מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים, מערבבים ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו. במחבת נפרדת מטגנים חתיכה אחת של שומן כבש. במחבת נפרדת קולים 10 אגוזי קשיו. טוחנים את כל המרכיבים - האגוזים הקלויים והתבלינים במג'ימיקס לקבלת תערובת חלקה.

3רוטב יוגורט: בסיר, על להבה בינונית, מבשלים את היוגורט תוך כדי ערבוב, כדי שהיוגורט לא יתפרק. מוסיפים שן שום אחת, מלח וציר עוף וממשיכים לבשל עד לבעבוע. במחבת נפרדת, מטגנים שן שום נוספת ונענע ומוסיפים ליוגורט החם. שומרים מעט נענע להגשה.

4על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי דק. קורצים עיגולים שווים, ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים היטב בצורה שאוהבים.

5מבשלים את הכיסונים ביוגורט במשך 15-20 דקות. מוסיפים שן שום, את הנענע שנותרה ומלח לפי הטעם. במקביל במחבת מטגנים את הקשיו שנותר עם חתיכת שומן הכבש שנותרה.

6על צלחת הגשה מניחים כיסונים ויוגורט. מפזרים מעל מתערובת הקשיו ושומן הכבש עם האגוזים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il