אוכל
אוכל

טורטליני טלה על קרם ירקות שורש

קצת השקעה ויש לכם מנה של מסעדת יוקרה לארוחת הערב הבאה שלכם. טורטליני ביתיים ממולאים בטלה מפורק ורך, עם קרם ירקות שורש

|מאסטר שף| פורסם16:54
טורטליני טלה על קרם ירקות שורש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לבשר:

  • 1 כתף טלה קטנה
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • כמה גבעולי טימין
  • כמה עלי מרווה

לקרם הירקות:

  • 3 גזרים לבנים
  • 1 בצל
  • 1 שורש סלרי
  • מלח
  • פלפל

לבצק:

  • 300 גרם קמח
  • 4 ביצים
  • קורט מלח
  • כף שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את הכתף עם מלח גס, פלפל שחור, טימין ומרווה. ואופים בתנור למשך 45 דקות.

2שמים את הגזר הלבן, הבצל והסלרי בסיר לחץ, ממלאים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דקות (או קרוב לשעה בסיר רגיל, עד שהירקות רכים).

3מכינים את הבצק לטורטליני: לשים יחד את הקמח, הביצים, המלח ושמן הזית לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך 30 דקות.

4טוחנים את ירקות השורש המבושלים במעבד מזון למרקם חלק. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך.

5מפרקים את בשר הטלה המבושל לקוביות קטנות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.

6מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה. קורצים ממנו עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים כף מקוביות הכתף. סוגרים לחצי עיגול, מהדקים היטב ומקפלים לצורת טורטליני.

7מביאים לרתיחה סיר מים ומבשלים בהם את הטורטליני עד שהם צפים.

8מחממים במחבת את נוזלי הבשר מהתבנית וכשהטורטליני מוכנים מעבירים אותם אל הציר החם ומבשלים 2-3 דקות.

9מסדרים על צלחת את קרם ירקות השורש ומעל את הטורטליני. מעל הכל שופכים מעט מציר הכתף ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il