
המצרכים (2 מנות):לבשר:
לקרם הירקות:
לבצק:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את הכתף עם מלח גס, פלפל שחור, טימין ומרווה. ואופים בתנור למשך 45 דקות. 2שמים את הגזר הלבן, הבצל והסלרי בסיר לחץ, ממלאים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דקות (או קרוב לשעה בסיר רגיל, עד שהירקות רכים). 3מכינים את הבצק לטורטליני: לשים יחד את הקמח, הביצים, המלח ושמן הזית לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך 30 דקות. 4טוחנים את ירקות השורש המבושלים במעבד מזון למרקם חלק. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך. 5מפרקים את בשר הטלה המבושל לקוביות קטנות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בתבנית. 6מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה. קורצים ממנו עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים כף מקוביות הכתף. סוגרים לחצי עיגול, מהדקים היטב ומקפלים לצורת טורטליני. 7מביאים לרתיחה סיר מים ומבשלים בהם את הטורטליני עד שהם צפים. 8מחממים במחבת את נוזלי הבשר מהתבנית וכשהטורטליני מוכנים מעבירים אותם אל הציר החם ומבשלים 2-3 דקות. 9מסדרים על צלחת את קרם ירקות השורש ומעל את הטורטליני. מעל הכל שופכים מעט מציר הכתף ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |