אוכל
אוכל

קבב עיראקי על פיתה ועלי מנגולד

אם תשאלי את סגן ראש עיריית נתניה, זה הקבב של העיר: קבב עיראקי אסלי על פיתה עיראקית על סלט רענן

|מאסטר שף| פורסם21:00
הטעימה העיוורת של סגן ראש עיריית נתניה אלי דלל פיק (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:4.894reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 400 גרם בשר בקר טרי ללא שומן, טחון פעם אחת
  • 200 גרם שומן כבש טחון
  • 3 בצלים בינוניים, קצוצים דק מאוד
  • פלפל שחור
  • מלח

לפיתה:

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית סוכר
  • 10 גרם שמרים
  • כוס עד כוס וחצי מים
  • חצי כפית מלח
  • 1-2 כפות שמן
  • מעט שמן זית, למריחה

למנגולד:

  • 10 עלי מנגולד, ללא החלק הלבן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • מלח
  • קורט סוכר

אופן ההכנה:

1הבשר: מערבבים את הבשר עם השומן. מכניסים את השומן בהדרגתיות עד שנוצר מינון נכון ביחס לבשר.

2סוחטים מהבצלים הקצוצים את הנוזלים ומתבלים בפלפל שחור ובמלח.

3מערבבים את הבשר והבצל ובודקים טעמים.

4מקבבים כ-100 גרם מתערובת הבשר על שיפוד ומטגנים על פלנצ'ה חמה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר.

5המנגולד: חולטים את על המנגולד במים רותחים כ-20 דקות. במקביל מטגנים את הבצל עד הזהבה.

6קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת לצריבה קלה. ממליחים ומוסיפים סוכר ומניחים למנוחה בצד.

7הפיתות: מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים. לשים קלות, ומוסיפים את המלח והשמן. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים לתפיחה של שעה.

8מכדררים כדורים מהבצק ומשטחים על משטח עבודה מקומח. מורחים מעט שמן זית על הפיתות וצולים על מחבת משני הצדדים.

9מפזרים את המנגולד על הפיתה ומסדרים את הקבב. מגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il