אוכל
אוכל

"קן טורוש" (כדורי גבינה מטוגנים)

כדורי גבינה מטוגנים לצד שמנת חמוצה-מתוקה ומרק דובדבנים חמוצים

|מאסטר שף| פורסם16:23
טורוש קומבוץ של דנה קוזינצקי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.549reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

לכדורי הגבינה:

  • 500 גרם מוצרלה
  • 500 גרם ריקוטה
  • רבע כפית מלח
  • כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • כוס פנקו
  • שמן קנולה

למרק:

  • 4 כוסות מים פושרים
  • 4 כפות סוכר
  • לפתן דובדבנים חמוצים
  • ¼ כוס תרכיז פטל
  • 1 סוכר וניל
  • 1 מקל וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1מועכים מעט את כדורי המוצרלה, מוסיפים את הריקוטה והמלח ומערבבים.

2יוצרים כדורים אחידים וחלקים בגודל כדור פינג-פונג.

3מגלגלים את כדורי הגבינה בקמח, טובלים בביצים הטרופות ומגלגלים בפנקו.

4מטגנים בשמן רותח כחצי דקה עד להשחמה קלה ומניחים על נייר סופג.

5להכנת המרק מחממים בסיר את המים, 3 כפות סוכר, לפתן דובדבנים חמוצים (עם הנוזל), תרכיז פטל, סוכר וניל ומקל וניל. מקררים את הסיר.

6בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור, החלמון, כף סוכר וחצי כוס מהמרק עד שאין גושים. מוסיפים הכל לסיר המקורר.

7להגשה: יוצרים במרכז הצלחת "גבעה" מגביע שמנת חמוצה מעורבבת עם כף סוכר, כפית קורנפלור וחצי שקית סוכר וניל. מפזרים מסביב את מצע הכרישה ומעליו מניחים את כדורי הגבינה. את מרק הדובדבנים מגישים קר בכוס יין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il