אוכל
אוכל

ריזוטו עם פטריות פורצ'יני

מנה איטלקית עדינה ומהממת שאמנם דורשת סבלנות, אבל יוצאת טעימה בהתאם. מוכנים להתחיל לערבב?

|מאסטר שף| פורסם18:16
ריזוטו עם פטריות פורצ'יני (תמונת AVI: mako)
Rating:511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 בצל לבן בינוני קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • חופן פטריות פורצ'יני יבשות חתוכות (לאחר השריה של 20 דקות במים רותחים)
  • כוס ורבע אורז לבן "ארבוריו"
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • מלח ופלפל
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 3/4-1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 כף חמאה
  • רצועות דקות של גבינת פרמזן
  • גבעול פטרוזיליה, לקישוט

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל 5 דקות בסיר עם בסיס רחב, עד שהוא נהיה שקוף.

2מוסיפים את השמפיניון והפורצ'יני החתוכות ומטגנים 2 דקות נוספות.

3מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות נוספות.

4מוזגים את היין הלבן ובוחשים כל הזמן, עד שהוא מתאדה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5מוזגים את ציר הירקות בהדרגה, וממשיכים לבחוש עד לקבלת מרקם של אורז מבושל "אל דנטה" ( לא רך מדי). זה לוקח כ-20 דקות.

6נותנים לנוזלים של המרק להתאדות (עדיין, תוך כדי בחישה), ומיד מוסיפים את הפרמזן המגורד.

7מכבים את האש ונותנים לריזוטו לשבת כמה דקות בסיר.

8מוסיפים את החמאה ומערבבים.

9הגשה: מניחים מהריזוטו בצלחת, עליו מפזרים את רצועות הפרמזן, מקשטים בפטרוזיליה.

סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (4 מנות)

אנרגיה339 קלוריות
חלבונים14 גרם
פחמימות22 גרם
שומנים18 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il