
גיוזה פרגית של ישראל אהרונימהרגע בו צפינו בו לראשונה בעונה החדשה של "מאסטר שף", חיכינו ליום בו אהרוני ישתף אותנו במתכון מסעיר. לשמחתנו, חלק ניכר ממשימת הכיסונים הייתה מנת הגיוזה הנהדרת שלו, ועכשיו גם לכם יש את המתכון![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):לבצק:
למילוי:
לרוטב:
לטיגון:
אופן ההכנה:1שמים בקערת המיקסר את הקמח, מלח, הביצה ואת רוב המים. מערבבים ולשים כמה דקות (אם צריך מוסיפים את יתרת המים. הבצק צריך להיות חלק, די קשה ולגמרי נוח לעבודה). מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי לשעה. 2מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לה לעמוד 10 דקות לפחות לספיגת טעמים. 3מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך על משטח מקומח מעט עד לקבלת עלה דק. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר של כ-10 ס"מ. משך כל זמן ההכנה, שומרים את עיגולי הבצק כשהם מונחים על נייר אפיה ומכוסים במגבת לחה. 4מניחים במרכז כל עיגול כף מהמילוי. מרימים את שולי הבצק משני צדדיו אל מעל למילוי, מהדקים היטב וצובטים לשוליים מסולסלים. >> לכל מתכוני השופטים מהפרק האחרון של "מאסטר שף" 5מניחים את הכיסונים בכלי אידוי , מכסים ומבשלים על אדים כ-12 דקות. 6מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד בקערת הגשה ומניחים בצד. 7אחרי האידוי מניחים את הכיסונים עם החלק השטוח על מחבת טפלון מרוחה במעט שמן רגיל ומטגנים עד שהחלק התחתון שחום. 8מערבבים את הקמח והמים עד לקבלת תערובת אחידה. 9יוצקים על המחבת שכבה דקה מהבלילה ונותנים לה להיטגן כ-3-4 דקות עד שהתחתית הופכת פריכה, נפרדת מהמחבת ומחברת את כל הכיסונים יחד (בהגשה צריך להפוך את המחבת על גבי צלחת ולהניח כשהבצק החרוך כלפי מעלה). * מגישים לצד קערת הרוטב לטבילה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |