
מגדלים של קבב וחצילים על סלט פלפלים קלוייםהגרסה של אייל עובדיה לקבב ממש לא מסתכמת בקציצה - במקרה שלו מדובר במגדל של קציצות מאנטרקוט ובשר כבש, שמוגשות בינות לפרוסות מטוגנות של חציל - והכל על סלט חריף אש של פלפלים קלויים. בלגן? קצת, אבל טעיםאייל עובדיה|מאסטר שף| פורסם26/06/1923:00 ![]() צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת |
המצרכים :לקבב:
לחצילים:
לסלט הפלפלים:
לעמבת הגזר:
אופן ההכנה:1הקבב: טוחנים את שני סוגי הבשר והשומן פעמיים. 2מטגנים בצל עד השחמה ומוסיפים לבשר. מתבלים ומוסיפים את השום, הכוסברה, הפיסטוקים והתמר. 3לשים את העיסה עד לקבלת אמולסיה ומכניסים למקרר לחצי שעה. 4החצילים: פורסים את החציל לעובי של עד 2 מ"מ, ממליחים ומחכים רבע שעה. מנקזים את הנוזלים. 5טובלים את פרוסות החציל בביצה ואז פירורי לחם ומטגנים בשמן זית. 6צולים את הפלפלים על גחלים או להבה ומכניסים לשקית ניילון לרבע שעה. מוציאים, מקלפים וחותכים לרצועות. 7מוסיפים שום קלוי ושמיר ומתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל שחור. 8העמבה: מחממים בסיר קטן מים, גזר, שום ופלפל חריף. כשרותח מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך. מוסיפים חומץ, סוכר ואבקת עמבה ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים את הסולת והמלח ומצמצמים עד לקבלת משחה סמיכה. מצננים רבע שעה ומכניסים למקרר. 9לפני ההגשה מטגנים את הקבב במחבת פסים או צולים על פחמים. 10הרכבת המנה: מניחים כף של סלט פלפלים, עליו פרוסת חציל וקציצת קבב, וסוגרים בעוד פרוסת חציל. ממשיכים כך עם כל הכמות. מגישים לצד העמבה. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |