אוכל
אוכל

ניוקי א לה רומנה

ניוקי סולת וגבינות ברוטב חצילים ועגבניות פיקנטי

|מאסטר שף| פורסם18:15
ניוקי אפוי על חצילים ועגבניות (תמונת AVI: mako)
Rating:4.7115reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לבצק סולת:

  • ליטר חלב
  • 1/4 1 כוסות סולת
  • כף מלח
  • פלפל שחור
  • 50 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • 100 גרם גבינת גרוייר
  • 100 גרם גבינת פרמזן

לרוטב:

  • חציל שלם
  • 4 עגבניות
  • 5 שיני שום
  • פלפל חריף אחד
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בזיליקום

אופן ההכנה:

1הכנת בצק הסולת: מרתיחים חלב עם מלח וקצת פלפל שחור. כשהחלב רותח מוסיפים סולת ומערבבים עד לקבלת מרקם של בצק. מורידים מהאש ותוך כדי ערבוב מוסיפים חמאה, חלמונים וגבינה.

2משמנים תבנית אפייה, משטחים את הבצק ואופים חצי שעה עד להשחמה.

3הרוטב: קולים חציל שלם על האש. במחבת גריל שורפים 4 עגבניות, 5 שיני שום ופלפל אחד חריף.

4לאחר הקלייה מקלפים את השום, מעבירים למחבת ומטגנים בקצת שמן זית. מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות ואת הפלפל החריף חתוך לקוביות, מתבלים במלח פלפל וקצת בזיליקום חתוך לרצועות, ומבשלים עד לקבלת רוטב - בערך רבע שעה.

5מקלפים את החציל וחותכים לרצועות.

6מגישים: מניחים רוטב בצלחת. קורצים מהבצק 3 עיגולים ומניחים מעל הרוטב. את החציל מפזרים בצדדים ומוסיפים לו קצת מיץ לימון סחוט ומלח.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il